Πούτιν: "Οι κυρώσεις της Δύσης ισοδυναμούν με πόλεμο - Θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας"

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν AP

Ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" στην Ουκρανία δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόσθεσε πως επιθυμεί η Ουκρανία να έχει ουδέτερο καθεστώς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (05/03) ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Στη συνέχεια, παρομοίασε τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία με κήρυξη πολέμου και υπερασπίστηκε την εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας ότι η Μόσχα έπρεπε να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους.

ADVERTISING

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Ρωσία επιθυμεί η Ουκρανία να «αποστρατιωτικοποιηθεί», να «αποναζιστικοποιηθεί» και να έχει ουδέτερο καθεστώς.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, έναν ισχυρισμό του Κιέβου που το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network