Παίρνει μέτρα ο Πούτιν: Αυστηροποιεί τις ποινές για τη λιποταξία

Παίρνει μέτρα ο Πούτιν: Αυστηροποιεί τις ποινές για τη λιποταξία
Βλάντιμιρ Πούτιν. AP

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιθυμεί να περιορίσει τα φαινόμενα λιποταξίας στο ρωσικό στρατό και αυστηροποιεί το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Σε μία εμφανή προσπάθεια να σφίξει τα λουριά στο ρωσικό στρατό και να περιορίσει τα φαινόμενα λιποταξίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε σε τροποποιήσεις στις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα λοιπόν με το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος η “εθελούσια παράδοση” τιμωρείται πλέον από τρία έως 10 χρόνια (αν και προβλέπεται ότι σε περίπτωση επιστροφής του στρατιώτη και ανάληψη υπηρεσίας στην ομάδα του, απαλλάσσεται από την ευθύνη).

Η λιποταξία ή η αποφυγή στράτευσης (φαινόμενο που παρατηρείται στη Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση που αποφάσισε ο Πούτιν) τιμωρείται, ανάλογα με την περίπτωση με φυλάκιση από πέντε έως δέκα χρόνια.

Αυστηροποιείται επίσης το πλαίσιο που αφορά τη μη εκτέλεση διαταγών, την άρνηση συμμετοχής σε επιχειρήσεις και αντίσταση σε ανωτέρους.

Ακόμα και η παραβίαση των όρων συμβάσεων μεταξύ ιδιωτών και των ενόπλων δυνάμεων τιμωρείται με φυλάκιση από τέσσερα έως οκτώ χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα