Πράσινο Ακρωτήρι: Συνελήφθη για διαφθορά και ξέπλυμα επιχειρηματίας, φίλος του Μαδούρο

Πράσινο Ακρωτήρι: Συνελήφθη για διαφθορά και ξέπλυμα επιχειρηματίας, φίλος του Μαδούρο
Μαδούρο Νικολάς AP

Επιχειρηματίας που κατηγορείται για συμμετοχή σε κυκλώματα διαφθοράς τα οποία "προστατεύει" η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνελήφθη στο Πράσινο Ακρωτήρι.

Στη σύλληψη Κολομβιανού επιχειρηματία για τον οποίο υπήρχε διεθνές ένταλμα προχώρησαν οι αρχές του Πράσινου Ακρωτηρίου την Παρασκευή.

Θα ήταν μία είδηση που μάλλον θα περνούσε στα ψιλά, αν δεν συνοδευόταν από τη διευκρίνηση ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο Αλεξ Νάιν Σάαμπ, δεν κατηγορούνταν, επίσημα από τις ΗΠΑ, για συμμετοχή σε πράξεις διαφθοράς της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Ο 48χρονος άνδρας κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρηματος καθώς και για αθέμιτες “παρεμβάσεις” στο σύστημα συναλλαγματικής ισοτιμίας αλλά και στην κεντρική εισαγωγή βασικών τροφίμων στη χώρα. Ο Σάαμπ συνελήφθη στο Πράσινο Ακρωτήρι κατά τη διάρκεια ταξιδιού του προς το Ιράν και ενώ είχε επιβιβαστεί σε αεροπλάνο βενεζουελάνικης εταιρίας.

Στο Πράσινο Ακρωτήρι έγινε στάση για ανεφοδιασμό.

Κατά το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών συμμετείχε σ’ ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς το οποίο, κατά τη γνώμη των Αμερικανών, χρησιμεύει στον Μαδούρο έτσι ώστε να εξαγοράζει συνειδήσεις εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα ανεφοδιασμού της αγορά της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα