Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα
Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού τους. AP

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, χτίζοντας μια νέα ζωή.

Από τα βασιλικά τους αξιώματα αποφάσισαν να παραιτηθούν οι Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, όπως ανακοίνωσαν στον επίσημο λογαριασμό τους με το όνομα “sussexroyal” στο Instagram, έχοντας, μάλιστα, και τη στήριξη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δήλωσαν στην ανακοίνωσή τους πως θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, χτίζοντας μια νέα ζωή, αλλά συνεχίζοντας να στηρίζουν την Αυτού Μεγαλειότητα και να τηρούν το καθήκον τους.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν πως θα μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, κάτι που θα τους βοηθήσει να μεγαλώσουν τον γιο τους, Άρτσι, με την αγάπη και τη Βασιλική Οικογένεια και με τις συνήθειες της νέας τους ζωής.

Λίγο αργότερα, το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση, σχολιάζοντας λιτά και επιγραμματικά την απόφαση του ζεύγους.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί, πως πριν από μερικές μέρες, όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει στη δημοσιότητα το μαγνητοσκοπημένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, είχε προκαλέσει αίσθηση και ερωτήματα η απουσία φωτογραφίας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από το πλάνο.

Δείτε την ανάρτησή τους:

“Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικές συζητήσεις, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος και να ξεκινήσουμε να επιτυγχάνουμε έναν νέο, προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμικό όργανο. Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον τίτλο μας ως «ανώτερα» μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα. Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το περιθώριο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας οντότητας. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος σε εύθετο χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μέχρι τότε, παρακαλούμε να αποδεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας.” – Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα