Πριγκόζιν: “Δεν στρατολογώ Σέρβους”, λέει ο επικεφαλής της Wagner

Πριγκόζιν: “Δεν στρατολογώ Σέρβους”, λέει ο επικεφαλής της Wagner
Το Wagner Center στην Αγία Πετρούπολη AP

Διαψεύδει μέσω του επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν, η Wagner ότι προσπαθεί να στρατολογήσει Σέρβους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μετά τις μηνύσεις σε βάρος της από φιλοουκρανούς ακτιβιστές.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner διέψευσε σήμερα ότι στρατολογεί Σέρβους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μία ημέρα αφότου ακτιβιστές κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον της στο Βελιγράδι.

Μεταξύ εκείνων που κατονομάστηκαν στις μηνύσεις ήταν ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σερβία Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο και ο Αλεξάνταρ Βούλιν, ο επικεφαλής της κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών της Σερβίας.

Δεν στρατολογώ Σέρβους“, ανέφερε ο ιδρυτής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει ακουστά ούτε τον Μπότσαν-Χαρτσένκο ούτε τον Βούλιν.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειές της να στρατολογήσει Σέρβους για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων της Wagner.

Υποστήριξε επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ρωσικοί ιστότοποι και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν διαφημίσεις στη σερβική γλώσσα, όπου αναφέρεται ότι η Wagner αναζητά εθελοντές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα