Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία: Μεγάλη νίκη για τον Ζελένσκι

O Βολοντιμίρ Ζελένσκι με την σύζυγό του γιορτάζει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας
O Βολοντιμίρ Ζελένσκι με την σύζυγό του γιορτάζει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας AP

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν, με τον ηθοποιό να κερδίζει κατά κράτος τον απερχόμενο πρόεδρο Ποροσένκο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παραδέχτηκε τη μεγάλη ήττα του από τον κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Ποροσένκο, ο οποίος συνεχάρη τον πολιτικό του αντίπαλο, θα αποχωρήσει από την προεδρία τον επόμενο μήνα, αλλά δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική.

Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων, που του δίνουν μόλις το 25% των ψήφων, "είναι προφανείς και μου δίνουν κάθε λόγο να καλέσω τον αντίπαλό μου και να τον συγχαρώ" (καθώς λαμβάνει το 73% ψήφων), δήλωσε ο Ποροσένκο ενώπιον των υποστηρικτών του. "Αποδέχομαι αυτή την απόφαση. Αφήνω το αξίωμά μου αλλά θέλω να τονίσω με αποφασιστικότητα: δεν αφήνω πολιτική", πρόσθεσε ενώ βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

ADVERTISING

Η Ουκρανία εισήλθε σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά σήμερα έπειτα από δημοσκόπηση που έδειξε ότι ο Ζελένσκι, ένας κωμικός με πολιτική απειρία και χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό πρόγραμμα, κερδίζει εύκολα αρκετές ψήφους για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος σε μια χώρα σε πόλεμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία: Debate σε γήπεδο για Ποροσένκο - Ζελένσκι

Ουκρανία: Μήνυση κατά του Ποροσένκο ετοιμάζει τηλεοπτικός σταθμός-Εισέβαλε απρόσκλητος στο στούντιο

Ουκρανία: Νικητής και με μεγάλη διαφορά στον α΄ γύρο ο Ζελένσκι

SHARE:

24Media Network