Προειδοποιήσεις ΗΠΑ σε Συρία για την χρήση χημικών όπλων

Defense Secretary James Mattis attends a news conference, Thursday, Aug. 17, 2017, at the State Department in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
Defense Secretary James Mattis attends a news conference, Thursday, Aug. 17, 2017, at the State Department in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin) AP

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις προειδοποίησε σήμερα την Συρία, ότι θα ήταν “πολύ ανόητο” για τις κυβερνητικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν χημικό αέριο

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις προειδοποίησε σήμερα την Συρία, ότι θα ήταν “πολύ ανόητο” για τις κυβερνητικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν χημικό αέριο σε όπλα, επικαλούμενος μη επιβεβαιωμένες αναφορές για επιθέσεις με χλώριο στην ανατολική Γούτα.

Παράλληλα, ο ίδιος, επιτέθηκε στην Ρωσία για την υποστήριξη που προσφέρει στην Δαμασκό.

“Θα ήταν πολύ ανόητο γι’ αυτούς να χρησιμοποιήσουν χημικά που έχουν προσαρμοστεί σε όπλα. Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ το ξεκαθάρισε αυτό, νωρίς, από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησής του,” δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ στους δημοσιογράφους, πριν από την προσγείωσή του στο Ομάν.

Η δήλωσή του, είχε αναφορά στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στην Συρία, τον Απρίλιο του 2017 και σχετικά με χημική επίθεση χρήσης αερίου Σαρίν.

SHARE:

24Media Network