Προς γενική εκεχειρία στη Συρία. Δεν επικρατεί ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, ανέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι

Προς γενική εκεχειρία στη Συρία. Δεν επικρατεί ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, ανέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι

Εκεχειρία στην πράξη και όχι στα χαρτιά φαίνεται πως συμφωνούν Ρωσία και Δύση. Όπως σημείωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας υπάρχει δέσμευση για κατάπαυση του πυρός

Η Φεντερίκα Μογκερίνι διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν επικρατεί ψυχροπολεμικό «κλίμα» μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην κατάπαυση του πυρός στη Συρία, αν και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας προειδοποίησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της χώρας του και της Δύσης.

«Δεν έχω διακρίνει κλίμα Ψυχρού Πολέμου αυτές τις τελευταίες ημέρες» επισήμανε η Μογκερίνι λίγο προτού υποδεχθεί τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ρωσικές προειδοποιήσεις.

Η Μογκερίνι τόνισε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συμφωνία για τη συριακή κρίση πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μια έκκληση που επανέλαβε επίσης ο Μπερτ Κέντερς, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, της χώρας που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ επισήμανε από τις Βρυξέλλες:

«Στο πλαίσιο των όρων της Συμφωνίας του Μονάχου… όλα τα μέρη καλούνται – ακόμα και πριν από την έναρξη της εκεχειρίας – να συμβάλουν σε μια άμεση αποκλιμάκωση των βιαιοπραγιών».

«Αυτό ισχύει για τη Ρωσία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει το συριακό καθεστώς στα περίχωρα του Χαλεπίου (αλλά) και για τις πρόσφατες επιθέσεις των μαχητών τoυ Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης στη βόρεια Συρία. Μπροστά σε αυτή την τεταμένη κατάσταση, η Τουρκία επίσης πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση» υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network