Προτασέβιτς: Συνέντευξη-μυστήριο στην κρατική τηλεόραση – “Δεν πιστεύω λέξη” λέει ο πατέρας του

Προτασέβιτς: Συνέντευξη-μυστήριο στην κρατική τηλεόραση – “Δεν πιστεύω λέξη” λέει ο πατέρας του
twitter

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο Ρομάν Προτασέβιτς έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση της Λευκορωσίας λέγοντας ότι ήθελε να ακούσει ο Λουκασένκο.

Για τρίτη φορά μετά τη σύλληψή του στο Μινσκ ο Ρομάν Προτασέβιτς μιλά στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας για τη δράση του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο αντιφρονούντας Λευκορώσος δημοσιογράφος παραδέχεται ότι ήταν ένας από τους διοργανωτές των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Λουκασένκο, την ίδια ώρα όμως η οικογένειά του τονίζει ότι η συνέντευξη διεξήχθη υπό πίεση.

Στη συνέντευξη πάντως ο Προτασέβιτς τόνισε ότι είχε επιχειρήσει να ανατρέψει τον Λουκασένκο αλλά τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο Λευκορώσος πρόεδρος κάνει το σωστό. “Τον σέβομαι” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προς το τέλος μάλιστα ξέσπασε σε δάκρυα και συμπλήρωσε ότι θέλει να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά ενώ είπε ότι έδωσε τη συνέντευξη με τη θέλησή του.

Αντιδρά η οικογένεια

Ο πατέρας του Λευκορώσου δημοσιογράφου πάντως δεν πίστεψε λέξη: “Γνωρίζω πολύ καλά το γιο και πιστεύω ότι ουδέποτε θα έλεγε τέτοια πράγματα. Τον ανάγκασαν να τα πει” ήταν το πρώτο σχόλιό του.

Ο Προτασέβιτς είχε συλληφθεί μετά την κρατική αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους. Μαζί του συνελήφθη και η κοπέλα του Σοφία Σαπέγκα.

Ηταν μία από τις κεντρικές φιγούρες των μαζικών αντιδράσεων και διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος Λουκασένκο και μετά τη σύλληψή του του απαγγέλθηκαν κατηγορίες που μπορούν να τον οδηγήσουν στη φυλακή για 15 χρόνια.

Στην αμέσως προηγούμενη τηλεοπτική συνέντευξή του ο Προτασέβιτς είχε ισχυριστεί ότι η περαιτέρω κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν πια νόημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα