Πρωτόγονη απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε χριστιανό ιεραπόστολο

Πρωτόγονη απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε χριστιανό ιεραπόστολο
Μέλος της πρωτόγονης φυλής φωτογραφημένο το 2004 να ρίχνει βέλη σε ελικόπτερο Indian Coastguard/Survival International

Ο 27χρονος Αμερικανός εμφανίστηκε μετά την πρώτη παράνομη επίσκεψή του στο νησί με τραύματα από βέλη. Μία μέρα μετά ψαράδες είδαν τα μέλη της πρωτόγονης φυλής να σέρνουν το σώμα του.

Τη ζωή του από μέλη μιας φυλής, που θεωρείται ότι είναι από τις πιο απομονωμένες κοινότητες του κόσμου, σε ένα νησί εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις ακτές της Ινδίας, εκτιμάται ότι έχασε ένας Αμερικανός χριστιανός ιεραπόστολος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου πήγε στην Ινδία με τουριστική βίζα και τον Οκτώβριο ταξίδεψε στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ με σκοπό τον προσηλυτισμό, όπως δήλωσε στο CNN ο Ντεμπέντρα Παθάκ, επικεφαλής της αστυνομίας στα προαναφερόμενα νησιά.

“Εμείς αρνούμαστε να τον αποκαλέσουμε τουρίστα. Ναι, ήρθε με τουριστική βίζα αλλά πήγε με έναν συγκεκριμένο σκοπό, να κηρύξει σε ένα απαγορευμένο νησί”, πρόσθεσε ο Παθάκ. Ο Τσάου δεν είχε ενημερώσει τις αρχές για τις προθέσεις του.

Το νησί Βόρειο Σέντινελ κατοικείται από τους Sentinelese, οι οποίοι προστατεύονται από την νομοθεσία της Ινδίας και εκτιμάται ότι είναι η τελευταία προ-νεολιθική φυλή στον κόσμο. Λίγο περισσότεροι από 12 άνθρωποι εκτιμάται ότι ζουν στο απομακρυσμένο νησί στο αρχιπέλαγος Ανταμάν και Νικομπάρ.

Πήγε παράνομα

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου που εκτιμάται ότι σκοτώθηκε από την πρωτόγονη φυλή INSTAGRAM/ JOHN CHAU

Ο Παθάκ δήλωσε ότι ο 27χρονος ζήτησε από τους ντόπιους φίλους του μια ηλεκτρική μηχανή, να νοικιάσει μια βάρκα και να βρει κάποιους ψαράδες που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στο Βόρειο Σέντινελ. Ένας ντόπιος του βρήκε την βάρκα και τους ψαράδες αλλά και έναν ειδικό στα θαλάσσια σπορ. Όλοι όσοι τον βοήθησαν συνελήφθησαν.

“Σύμφωνα με τους ψαράδες, χρησιμοποίησαν ένα ξύλινο σκάφος εξοπλισμένο με μηχανή για να ταξιδέψουν στο νησί στις 15 Νοεμβρίου. Το σκάφος σταμάτησε 500-700 μέτρα μακριά από το νησί και ο Αμερικανός ιεραπόστολος χρησιμοποίησε ένα κανό για να φτάσει στην ακτή του νησιού. Επέστρεψε αργότερα την ίδια μέρα με τραύματα από βέλη. Στις 16 του μήνα, τα μέλη της φυλής έσπασαν το κανό του. Έτσι επέστρεψε στο σκάφος κολυμπώντας. Στις 17 δεν επέστρεψε. Οι ψαράδες είδαν αργότερα άνδρες της φυλής να σέρνουν το σώμα του” είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας. Οι αρχές πάντως δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατό του.

Να σημειωθεί ότι το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή και απαγορεύεται να πλησιάσει κανείς σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από αυτό, καθώς στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς προς ξένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα