Προβλήματα λειψυδρίας στην Κίνα

default image

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι στην κεντρική Κίνα αντιμετωπίζουν λειψυδρία λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι στην επαρχία Χιουνάν στην κεντρική Κίνα αντιμετωπίζουν λειψυδρία μετά την ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή για τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Χιουνάν ήταν κατά 25% λιγότερες από το φυσιολογικό και τα αποθέματα νερού βρίσκονται στο ήμισυ των κανονικών τους επιπέδων, καθώς 859 δεξαμενές υδάτων έχουν ξεραθεί, διευκρινίζει το πρακτορείο. “Η πρωτεύουσα Τσανγκσά της επαρχίας έχει αναστείλει τη λειτουργία όλων των τοπικών υδροϋλεκτρικών σταθμών για την εξοικονόμηση ύδατος”, προσθέτει, σημειώνοντας ότι στην Τσαγκσά και σε άλλες τρεις πόλεις της επαρχίας έχουν ξεκινήσει προσπάθειες πρόκλησης τεχνητής βροχής.

Οι ειδικοί του επαρχιακού μετεωρολογικού γραφείου προβλέπουν επιδείνωση του κύματος ζέστης προτού σημειωθούν σημαντικές βροχοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, καταλήγει το πρακτορείο. Ξηρασία αντιμετωπίζει επίσης η γειτονική επαρχία Τζιανγκσί, την ώρα που άλλες περιοχές της Κίνας “βουλιάζουν” από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής φέτος τη ζωή σε περίπου 700 ανθρώπους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα