Ρωσική απάντηση στο ΝΑΤΟ: Πτήσεις βομβαρδιστικών πάνω από τη Βόρεια θάλασσα

Ρωσική απάντηση στο ΝΑΤΟ: Πτήσεις βομβαρδιστικών πάνω από τη Βόρεια θάλασσα
Ρωσικά βομβαρδιστικά Tupolev 160 σε πτήση πάνω από τη Σκωτία AP

Τα βομβαρδιστικά συνοδεύονταν από MiG-31, πέρασαν 13 ώρες εν πτήσει και πραγματοποίησαν εναέριο ανεφοδιασμό, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Πέταξαν πάνω από Νορβηγία, θάλασσα του Μπάρεντς και τη Βόρεια Θάλασσα, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πενς.

Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160 πραγματοποίησαν την Τετάρτη πτήσεις πάνω από ουδέτερα ύδατα στη θάλασσα του Μπάρεντς, στη Νορβηγία και τη Βόρεια θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την ίδια μέρα το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Όλα αυτά την ώρα που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε ομιλία του για την 70η επέτειο του ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Γερμανία και την Τουρκία να γυρίσουν την πλάτη τους στη Ρωσία, όσον αφορά στον αγωγό Nord Stream 2 και το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα αεροσκάφη συνοδεύονταν από μαχητικά τζετ MiG-31 και πέρασαν περισσότερες από 13 ώρες εν πτήσει, πραγματοποιώντας εναέριο ανεφοδιασμό.

“Σε ορισμένα στάδια της πτήσης, το ένα από τα δύο τέθηκε υπό παρακολούθηση από F-16 της πολεμικής αεροπορίας της Δανίας και της αντίστοιχης της Νορβηγίας” ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: “Όλες οι πτήσεις έγιναν με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων χρήσης του εναέριου χώρου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα