Μανχάταν: Οδηγός παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς – Νεκροί και τραυματίες

Μανχάταν: Οδηγός παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς – Νεκροί και τραυματίες
In this photo provided by the New York City Police Department, officers respond to a report of gunfire along West Street near the pedestrian bridge at Stuyvesant High School in lower Manhattan in New York, Tuesday, Oct. 31, 2017. (Martin Speechley/NYPD via AP) AP

Στους 8 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση. Ως "τρομοκρατική ενέργεια" χειρίζονται το περιστατικό οι αρχές

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν, όταν οδηγός φορτηγού εισέβαλε με το όχημά του σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν,  παρασέρνοντας ποδηλάτες και πεζούς.

Ο άνδρας, που εξήλθε από το όχημα κρατώντας ένα αεροβόλο και ένα όπλο paintball, δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών και στη συνέχεια συνελήφθη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία φέρεται να φώναζε “Allahu Akbar”,  o Θεός είναι μεγάλος.

Η μόνη πληροφορία σχετικά με τον δράστη που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίτροπος της αστυνομίας James P. O’Neill, είναι ότι πρόκειται για 29χρονο.

“Η ταυτότητά του δεν θα κοινοποιηθεί αυτή τη στιγμή, καθώς εκκρεμεί η έρευνα”, δήλωσε.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC, μεγάλος αριθμός αστυνομικών οχημάτων βρίσκεται στις οδούς Chambers Street και West Street Area, οι οποίες έχουν κλείσει. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή για όσο διαρκεί η επιχείρησή της εκεί.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το περιστατικό, έκανε λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια” και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι έρευνες του FBI.

Στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, ενώ όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Τζον Κέλυ.


Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη, ενώ αμερικανικά Μέσα κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ABC Channel 7  ότι είδε ένα λευκό φορτηγάκι να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ανάποδα, στον ποδηλατόδρομο, χτυπώντας όποιον βρέθηκε στο πέρασμά του, ενώ πρόσθεσε ότι άκουσε περίπου δέκα πυροβολισμούς.

Φωτογραφία που ανήρτησε χρήστης του twitter δείχνει έναν άνθρωπο να κείτεται νεκρός κοντά στο σημείο.

Φωτογράφια: Martin Speechley/NYPD via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα