Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Μπλόκαρε το όπλο του δράστη – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Μπλόκαρε το όπλο του δράστη – Σε εξέλιξη οι έρευνες
Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης για τον εντοπισμό του δράστη που άνοιξε πυρ στο μετρό της Νέας Υόρκης τραυματίζοντας συνολικά 16 άτομα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (12/04) σκόρπισε τον πανικό στο μετρό της Νέας Υόρκης ανοίγοντας πυρ και τραυματίζοντας συνολικά 16 άτομα, 10 εξ αυτών από τους πυροβολισμούς.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως μία σαρωτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Sunset Park του Μπρούκλιν, ενώ ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φορούσε ένα πράσινο γιλέκο που χρησιμοποιείται από εργάτες σε έργα οικοδομής και ένα φούτερ με κουκούλα παραμένει άφαντος μετά από 7 ώρες.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Δέκα άνθρωποι πυροβολήθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς σε μετρό του Μπρούκλιν σήμερα το πρωί, δήλωσε η Laura Kavanagh, η εν ενεργεία επίτροπος του FDNY, κατά την ενημέρωση για το συμβάν.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Πηγές αναφέρουν ότι το όπλο με το οποίο άνοιξε πυρ μπορεί να μπλόκαρε, αποτρέποντας πιθανώς περαιτέρω τραυματισμούς ή και απώλειες ζωής, ενώ στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ένα όπλο, όπως και μία τσάντα που περιείχε μία κάνιστρα καπνού και πυροτεχνήματα, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τη θεωρία μιας προμελετημένης επίθεσης.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Will B Wylde via AP

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Will B. Wylde via AP

“Δέκα από τους συνολικά 16 τραυματίες υποφέρουν από πυροβολισμούς αυτή τη στιγμή και πέντε είναι σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση”, δήλωσε η Kavanagh, σημειώνοντας ότι πέρα από τα τραύματα από τους πυροβολισμούς, οι τραυματισμοί αφορούν περιστατικά εισπνοής καπνού ακόμα και πανικό κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Ανώτερος αξιωματούχος λέει ότι οι αρχές έχουν στα χέρια τους μια εικόνα του άνδρα που πιστεύουν ότι είναι ο δράστης όμως ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητούν επίσης ένα φορτηγό U-Haul με πινακίδες της Αριζόνα που μπορεί να συνδέονται με τον ύποπτο.

Η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Κίσαντ Σίγουελ, ανέφερε ότι προς το παρόν το συμβάν δεν αποτελεί αντικείμενο “έρευνας για τρομοκρατική ενέργεια“, χωρίς όμως να αποκλείει τα όποια κίνητρα του δράστη.

Η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Κίσαντ Σίγουελ 2022 John Minchillo/AP Photo


“Το περιστατικό δεν τελεί υπό έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι παρ’ όλο που επρόκειτο για μια πράξη βίας, κανένας από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του”, δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν πάνω από τον υπόγειο σταθμό του μετρό όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

“Σήμερα το πρωί, καθώς ένας συρμός του μετρό με προορισμό το Μανχάταν εισερχόταν σταθμό του μετρό 36th Street, ένα άτομο σε αυτό το τρένο φόρεσε κάτι που φαινόταν σαν αντιασφυξιογόνα μάσκα, στη συνέχεια έβγαλε ένα κάνιστρο από την τσάντα του και το άνοιξε”, είπε η αρχηγός της αστυνομίας.

“Το τρένο εκείνη την ώρα άρχισε να γεμίζει καπνό. Στη συνέχεια αυτός άνοιξε πυρ, πυροβολώντας πολλούς ανθρώπους στο μετρό και στην αποβάθρα”, πρόσθεσε.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Will B Wylde via AP

Ο Γουίλ Γουάιλντ, κάτοικος του Μπρούκλιν, είπε ότι βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό ακριβώς δίπλα σε αυτό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Ο Γουάιλντ ανέφερε στο CNN ότι παρατήρησε μία αναταραχή στο άλλο βαγόνι, ενώ το τρένο της γραμμής N βρισκόταν μεταξύ των σταθμών του μετρό 59th Street και 36th Street στο Μπρούκλιν.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Will B Wylde via AP

Ο Γουάιλντ είπε ότι άκουσε θορύβους που θύμιζαν εκρήξεις ενώ το τρένο βρισκόταν εν κινήσει, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές τι τους προκάλεσε.

“Οι άνθρωποι άρχισαν να χτυπούν την πόρτα προσπαθώντας να βγουν”, είπε, περιγράφοντας πώς οι επιβάτες από το βαγόνι όπου ακούγονταν οι πυροβολισμοί προσπαθούσαν να μπουν στο βαγόνι που βρισκόταν εκείνος.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Kevin Hagen/AP Photo

Σημειώνεται πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 -από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα