QatarGate: Συνελήφθη σε κλινική ο ευρωβουλευτής Κοτσολίνο

QatarGate: Συνελήφθη σε κλινική ο ευρωβουλευτής Κοτσολίνο
Ο Αντρέα Κοτσολίνο European Union 2022 - Source : EP

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής που εμπλέκεται στο σκάνδαλο QatarGate, βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας όταν εκδόθηκε το ένταλμα για σύλληψή του.

Άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μετέβησαν το βράδυ της Παρασκευής (10/02) στην κατοικία του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, στη Νάπολη, για να του κοινοποιήσουν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της υπόθεσης Qatargate, όπως μεταδίδουν τα ιταλική μέσα ενημέρωσης.

Ο Kοτσολίνο δεν βρισκόταν στην κατοικία του ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ο Κοτσολίνο συνελήφθη στην κλινική όπου βρισκόταν και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νάπολης, Ποτζιορεάλε.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι Bέλγοι εισαγγελείς υπογραμμίζουν στο ένταλμα σύλληψής του ότι «από τα αποδεικτικά στοιχεία που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους, ο Κοτσολίνο, μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι, φαίνεται να έλαβε απευθείας χρήματα από τον κύριο Ατμούν, τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «ο Κοτσολίνο είχε απευθείας επαφές με τον Ατμούν και την 1η Ιουνίου του 2022, κατά την διάρκεια συνάντησης μαζί του στην Βαρσοβία, έλαβε μια διάκριση, μια γραβάτα και φέρεται να συζήτησε την γραμμή που έπρεπε να ακολουθήσει στην μεικτή επιτροπή ΕΕ- Mαρόκου στο Ευρωκοινοβούλιο».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα είχε ταχθεί η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου, έπειτα από αίτημα των βελγικών αρχών στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου Qatargate.

Και οι δύο ευρωβουλευτές είχαν εκλεγεί με κόμματα που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά έχουν διαγραφεί από την πολιτική ομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα