Ράμα για υπόθεση Μπελέρη: “Εκτός ευρωπαϊκών αρχών, αν η Ελλάδα επιχειρήσει να εκδικηθεί την Αλβανία”

Ράμα για υπόθεση Μπελέρη: “Εκτός ευρωπαϊκών αρχών, αν η Ελλάδα επιχειρήσει να εκδικηθεί την Αλβανία”
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα INTIME NEWS

Συνεχίζει να αρνείται κάθε πολιτική ανάμειξη στην υπόθεση Μπελέρη ο Εντι Ράμα, ενώ την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει «ξεπερασμένη» πιθανή αντίδραση της Αθήνας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας ως «αντίποινα».

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, όπου μίλησε για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και για τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

«Ο κ. Μπελέρης είναι πολίτης της Αλβανίας και οφείλει να λογοδοτεί όπως όλοι» τόνισε, ενώ υποστήριξε πως «η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας» και υπεραμύνθηκε της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Αλβανίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός: «Πιστεύω επίσης ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας και μια αναντικατάστατη γέφυρα για να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, μεταξύ των δύο κρατών και κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά στα Τίρανα και στην Αθήνα».

Για τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρη που παραμένει φυλακισμένος δήλωσε: «Ο κύριος αυτός (σ.σ. Φρ.Μπελέρη) είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Οφείλει να είναι ίσος έναντι του νόμου με κάθε άλλον Αλβανό πολίτη. Να λογοδοτεί όπως όλοι. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο Δικαιοσύνες, μία για τους Αλβανούς πολίτες αλβανικής καταγωγής και μία άλλη για Αλβανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής. Υπάρχει μία Δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν αυτή δεν είναι τέλεια, η Δικαιοσύνη αυτή ισχύει για όλους».

Με εμφατικό τόνο σημείωσε: «Αλλά ένα πράγμα θέλω να πω στο τέλος. Η Ελλάδα που θεωρεί ότι η μπάλα είναι σε αυτό το γραφείο, υπονοώντας ότι εάν η μπάλα δεν πάει προς την κατεύθυνση που θέλει η Αθήνα, θα εκδικηθεί την Αλβανία, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκό και είναι πολύ ξεπερασμένο κατά τη γνώμη μου.

Έχουμε πολύ σημαντικά στρατηγικά συμφέροντα, που είναι απολύτως συμβατά με την αναγκαιότητα μιας φιλικής και μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα. Κι αυτό ισχύει για όλα τα προβλήματα, από τα θαλάσσια σύνορα μέχρι την άρση του «εμπολέμου» από την Ελλάδα. Σε αυτό παραμένω προσηλωμένος. Και συνεχίζω να είμαι απόλυτα σίγουρος και αφοσιωμένος στη φιλία μου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας».


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα