Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να συγκινείται μπροστά στη φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού, πρέπει να κινηθεί

Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να συγκινείται μπροστά στη φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού, πρέπει να κινηθεί
PHOTOGRAPH: OLYCOM SPA/REX

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε σήμερα ότι δεν αρκεί η Ευρώπη να συγκινείται μπροστά στην φωτογραφία ενός νεκρού μικρού παιδιού, πρέπει να κινηθεί. Η Ευρώπη πρέπει να δώσει μιαν απάντηση στον πατέρα που επιστρέφει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του διαφορετικά θα χάσει το γόητρό της

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα πως η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες "που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή", όπως αυτή του πνιγμένου μικρού σύρου πρόσφυγα.

"Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται, πρέπει και να κινηθεί", δήλωσε ο Ρέντσι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μάσκατ στη Φλωρεντία.

"Το γεγονός ότι ένας πατέρας προσπαθεί να επιστρέψει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του" δεν οφείλεται "σε λάθος της Ευρώπης", δήλωσε. Όμως "η Ευρώπη έχει καθήκον να δώσει μια ενιαία απάντηση που να βασίζεται στο ευρωπαϊκό δικαίωμα στο άσυλο, σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σε ευρωπαϊκά μέτρα επαναπατρισμού και σε μια συνολική στρατηγική στις χώρες προέλευσης", εξήγησε.

"Πιστεύουμε πως μπροστά σ' αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε η Ευρώπη θα δώσει μια απάντηση πολιτική με Π κεφαλαίο, είτε θα χάσει το γόητρό της", επέμεινε.

"Δεν είναι ώρα για δημαγωγία, αλλά για σοβαρή πολιτική. Αν ένα παιδί κινδυνεύει να πνιγεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σώσουμε", τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι περιμένει τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

Ο Τζόζεφ Μάσκατ, ο οποίος πρόκειται να φιλοξενήσει στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Βαλέτα μια διάσκεψη κορυφής Ευρώπης-Αφρικής για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, επέμεινε από την πλευρά του στην αναγκαιότητα να τεθεί "μεσοπρόθσμα" ένα τέλος στο χάος στη Λιβύη, διότι "διαφορετικά θα επιδεινωθεί".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουσκ: Να υπάρξει δίκαιη κατανομή 100.000 μεταναστών

SHARE:

24Media Network