Ρωσία: Με πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν – Αίρεται η δίωξη σε βάρος του

Ρωσία: Με πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν – Αίρεται η δίωξη σε βάρος του
Γεβγκένι Πριγκόζιν AP

Με πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσία θα μετακομίσει ο Πριγκόζιν, στο πλαίσιο της συμφωνίας του με τον Λουκασένκο. Αίρεται η ποινική διαδικασία που ασκήθηκε από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) σε βάρος του.

Στη Λευκορωσία θα μετακομίσει ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, για τον τερματισμό ένοπλης ανταρσίας που είχε ηγηθεί ο επικεφαλής της Wagner εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρότασή του να σταματήσει η προέλαση της Wagner μέσω της Ρωσίας και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Διευκρινίζεται ότι “στο τραπέζι υπάρχει μια επικερδής και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της ομάδας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα