Ρωσία: Αμυντική ζώνη στο Σότσι αν η Γεωργία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Ρωσικά αμυντικά συστήματα στην Σιβηρία (αρχείου)
Ρωσικά αμυντικά συστήματα στην Σιβηρία (αρχείου) AP

"Θα αναγκαστούμε να δαπανήσουμε κολοσιαία ποσά για να αποτρέχουμε πιθανές ενέργειες εκ μέρους ενός εν δυνάμει εχθρού" δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Ρωσία θα αναγκασθεί να δημιουργήσει μια αμυντική ζώνη σε μικρή απόσταση από το Σότσι, εάν η Γεωργία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πανευρωπαϊκής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Κέλιν, μιλώντας σε συζήτηση εμπειρογνωμόνων που διοργάνωσε η Λέσχη "Valdai" με θέμα "Το μέλλον του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της Ρωσίας".

"Θα αναγκασθούμε να δημιουργήσουμε μια αμυντική ζώνη κοντά στο Σότσι και να δαπανήσουμε κολοσσιαία ποσά για να αποτρέψουμε πιθανές ενέργειες εκ μέρους ενός εν δυνάμει εχθρού, αυτό είναι αναπόφευκτο", δήλωσε ο Κέλιν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ένα σημαντικό στρατιωτικό και οικονομικό ζήτημα για την Ρωσία θα ήταν και η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. "Το μήκος των κοινών μας συνόρων είναι τεράστιο, δεν είναι καθόλου εξοπλισμένα τα σύνορα και θα πρέπει να τοποθετήσουμε κατά μήκος τους αμυντικά κλιμάκια και να στρέψουμε την αιχμή των αμυντικών μας όπλων και προς τον νότο" δήλωσε ο Κέλιν.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται άμεση ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. "Εάν όμως οι δυτικοί μας εταίροι ακολουθήσουν τον δρόμο της έντασης, της περαιτέρω αντιπαράθεσης , τότε φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί και εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε σοβαρά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο" κατέληξε ο Κέλιν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, NATO
SHARE:

24Media Network