Ρωσία: Αναβλήθηκε και πάλι η παρθενική εκτόξευση του πυραύλου νέας γενιάς

Ρωσία: Αναβλήθηκε και πάλι η παρθενική εκτόξευση του πυραύλου νέας γενιάς

Η Ρωσία ανέβαλε για δεύτερη φορά σήμερα την παρθενική εκτόξευση του πρώτου από τον καιρό της ΕΣΣΔ νέας γενιάς διαστημικού πυραύλου της

Η Ρωσία ανέβαλε για δεύτερη φορά σήμερα την παρθενική εκτόξευση του πρώτου από τον καιρό της ΕΣΣΔ νέας γενιάς διαστημικού πυραύλου της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ένα νέο πλήγμα σ' αυτή την άλλοτε πρωτοποριακή βιομηχανία της χώρας.

Η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου Angara είχε ματαιωθεί αρχικά χθες, Παρασκευή, αφού κατά την τελική αντίστροφη μέτρηση, την οποία παρακολουθούσε μέσω σύνδεσης βίντεο από το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σταμάτησε να λειτουργεί ο ενισχυτής εκτόξευσης του οχήματος.

Ο Angara, ο οποίος έχει κατασκευασθεί από το διαστημικό κέντρο Χρουνιτσόφ, θεωρείται σημαντικό τεστ για το κατά πόσον η Ρωσία είναι ικανή να αναδημιουργήσει μια διαστημική βιομηχανία που έχει προβλήματα και πασχίζει να ανακάμψει, καθώς αντιμετώπισε φυγή εγκεφάλων και χρόνια δημοσιονομικών περικοπών.

"Ο πύραυλος θα αφαιρεθεί από την εξέδρα εκτόξευσης και θα μεταφερθεί σε τεχνικό τομέα για συνολική ανάλυση", ανακοίνωσε το κέντρο Χρουνιτσόφ, σύμφωνα με το RIA, προσθέτοντας πως ο χρόνος της νέας εκτόξευσης θα αποφασισθεί μόνο μετά τους ελέγχους.

Ο πύραυλος νέας γενιάς, ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες, αποτελεί το κεντρικό κομμάτι στο σχέδιο του Πούτιν για τη μεταρρύθμιση της διαστημικής βιομηχανίας της Ρωσίας και για να εκτοξεύει η χώρα δορυφόρους από το έδαφός της, ώστε να σταματήσει να εξαρτάται από άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

SHARE:

24Media Network