Ρωσία: Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία – Παγκόσμια ανησυχία

Ρωσία: Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία – Παγκόσμια ανησυχία
Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Οι υπουργοί άμυνας Ρωσίας και Λευκορωσίας υπέγραψαν τη συμφωνία για ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στο Μινσκ. Επίθεση Σοϊγκού στη Δύση.

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη έγγραφο για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων σε λευκορωσικό έδαφος, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιτέθηκε στη Δύση, λέγοντας πως διεξάγει “ακήρυχτο πόλεμο” εναντίον των δύο χωρών.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία, που είναι στενοί σύμμαχοι για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, συμφώνησαν νωρίτερα αυτό το έτος να αναπτύξουν μέρος του τακτικού πυρηνικού οπλοστασίου της Μόσχας στη Λευκορωσία.

Το ΝΑΤΟ είχε χαρακτηρίσει “επικίνδυνη και ανεύθυνη” την στάση της Ρωσίας μία ημέρα μετά την ανακοίνωση, σημειώνοντας:

“Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Δεν έχουμε δει μεταβολές στην διάταξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας οι οποίες θα μας οδηγούσαν να μεταβάλουμε την δική μας”.

Την ίδια ώρα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είχε σχολιάσει ως ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια”.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, η Ουκρανία είχε ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε από τους Δυτικούς και την Κίνα να θέσουν τέλος στην «πυρηνική ομηρεία» που ασκεί η Ρωσία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα