Ρωσία: Παρήγγειλε εκατοντάδες UAVs "καμικάζι" και πυραύλους από το Ιράν - Νέες κυρώσεις της ΕΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία AP

Διπλωματική πηγή αποκάλυψε πως η Μόσχα παρήγγειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs «καμικάζι») και βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, καθώς αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών.

Η Ρωσία παρήγγειλε εκατοντάδες τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) και βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, δήλωσε την Τρίτη (6/12) στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή στα Ηνωμένα Έθνη .

"Γνωρίζουμε πως το Ιράν σκοπεύει να αυξήσει τις παραδόσεις στη Ρωσία", να τής προμηθεύσει "μεγάλες ποσότητες" τέτοιων οπλικών συστημάτων, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα στράφηκε στην Τεχεράνη, για να αντιμετωπίσει την οξεία έλλειψη πυρομαχικών που αντιμετωπίζει. "Δεν νομίζω πως στάλθηκαν ακόμη", συμπλήρωσε.

ADVERTISING

Η Ρωσία φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ήδη εκατοντάδες UAVs ιρανικής κατασκευής, τύπου Shahed-136, αν και η Μόσχα αρνείται πως αξιοποιεί τα λεγόμενα UAVs «καμικάζι». Το Ιράν πάντως επιβεβαίωσε τον Νοέμβριο πως προμήθευσε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία.

Αντιδρώντας, οι χώρες μέλη της ΕΕ επέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν, που υφίστατο ήδη φάσμα τιμωρητικών μέτρων.

Δυνάμει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υιοθετήθηκε μετά τη συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, απαγορεύεται στο Ιράν να κλείνει τέτοιες συμφωνίες για την πώληση όπλων.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και τη Γερμανία ζήτησαν τον Οκτώβριο να διενεργηθεί έρευνα από τον διεθνή οργανισμό για τις επιθέσεις με τη χρήση οπλικών συστημάτων ιρανικής κατασκευής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Ιράν, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network