Λιβύη: Η Ρωσία σε επαφή με την Τουρκία για να πεισθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές να αρχίσουν συνομιλίες

Λιβύη: Η Ρωσία σε επαφή με την Τουρκία για να πεισθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές να αρχίσουν συνομιλίες
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ AP

Οπως ενημέρωσε ο Σέργκεϊ Λαβρόφ, η Ρωσία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συνεννοηθεί με την Τουρκία για το λιβυκό ζήτημα.

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία και προσπαθεί να πείσει τις αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη να αρχίσουν μεταξύ τους συνομιλίες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Λαβρόφ επισήμανε επίσης ότι στα αρχικά στάδια της διένεξης στην Λιβύη, οι έξωθεν παράγοντες επιχείρησαν να προωθήσουν τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς σε βάρος των θέσεων της άλλης, γεγονός που οδήγησε στην αθέτηση όλων των συμφωνιών.

«Ελπίζω ότι η εμπειρία αυτή θα ληφθεί υπόψιν από τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την διευθέτηση της κρίσης στην Λιβύη, η οποία διαμόρφωσε ούτως ή άλλως προσεγγίσεις, τις οποίες υιοθέτησαν όλοι οι έξωθεν παράγοντες»| δήλωσε ο Λαβρόφ και προσέθεσε ότι «απόμεινε το ελάχιστο, να πείσουμε τις λιβυκές πλευρές, για το ότι πρέπει να καθήσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να αρχίσουν να καταλήγουν σε συμφωνίες. Με αυτό ακριβώς το ζήτημα ασχολούμαστε τώρα, βρισκόμαστε μάλιστα και σε επαφή με τους Τούρκους συναδέλφους μας, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα».

Την Κυριακή είχε προγραμματιστεί δια ζώσης συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη η οποία ωστόσο αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή μετά από ρωσική πρωτοβουλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα