Ρωσία: Συνελήφθη άνδρας για προετοιμασία επίθεσης στο υπ. Άμυνας

Διαβάζεται σε 1'
Το έμβλημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας
Το έμβλημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας AP Photo/Mikhail Metzel

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι προετοίμαζε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε κτίριο του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριά ποινή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε στην Σιβηρία έναν άνδρα που κατηγορείται ότι προετοίμαζε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε κτίριο του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ανακοίνωση της FSB, την οποία επικαλούνται τα πρακτορεία TASS και Interfax, αναφέρει πως ο συλληφθείς κατηγορείται ότι ήρθε διαδικτυακά σε επαφή τον Νοέμβριο του 2023 με “τρομοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση” και ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση στην Μπαρναούλ, την πρωτεύουσα της Αλτάι.

Το πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε βίντεο που δείχνει την σύλληψη του υπόπτου από πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας με καλυμμένα τα πρόσωπα. Στον συλληφθέντα, ο οποίος δήλωσε αθώος, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για “απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης”, σύμφωνα με το TASS, και αντιμετωπίζει πολύ βαριά ποινή.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συλλαμβάνουν συχνά ανθρώπους που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ή προετοίμαζαν επιθέσεις κατά γραφείων στρατολόγησης.

H FSB, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε κάτοικο της Νοβοκουζνέτσκ, στη Σιβηρία, ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε χρήματα στον ουκρανικό στρατό, πράξη που συνιστά “εσχάτη προδοσία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα