Ρωσία: Συνελήφθη ο υποδιευθυντής του Μουσείου Ερμιτάζ

Ρωσία: Συνελήφθη ο υποδιευθυντής του Μουσείου Ερμιτάζ

Κατηγορείται για υπεξαίρεση ενός δισ. ευρώ, που υποτίθεται ότι διατέθηκε για την ανέγερση ενός κτιρίου για τη φύλαξη έργων τέχνης

Συνελήφθη με τις κατηγορίες της απάτης και υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών ο υποδιευθυντής του Μουσείου του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Νόβικοφ.

Με απόφαση δικαστηρίου ο Νόβικοφ τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαΐου, καθώς παραπέμπεται στην δικαιοσύνη.

Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) πραγματοποίησαν έρευνες στο Μουσείο του Ερμιτάζ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Στο δελτίο τύπου του Μουσείου επισημαίνεται ότι «στις 29 Μαρτίου, ανακριτές της FSB πραγματοποίησαν έρευνες σε χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες κατασκευών του Ερμιτάζ, σε σχέση με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατά σειράς προσώπων, που εμπλέκονται σε υπεξαιρέσεις χρημάτων που διατέθηκαν για τη ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευών για τις ανάγκες του μουσείου». Παράλληλα στο ίδιο δελτίο επισημαίνεται ότι «η διεύθυνση του Μουσείου συνεργάζεται με τις αρχές, παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία έγγραφα που ζητήθηκαν και αφορούσαν την σύναψη δύο συμβολαίων.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που υποτίθεται ότι διατέθηκε για την ανέγερση ενός κτιρίου για την φύλαξη έργων τέχνης.

(Φωτογραφία: AP Photo / Dmitri Lovetsky, με πληροφορίες από Vedomosti.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network