Ρωσία: Ταυτοποιήθηκε ο 'εγκέφαλος' της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Ρωσία: Ταυτοποιήθηκε ο 'εγκέφαλος' της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Οι ρωσικές αρχές έχουν μέχρι τώρα προχωρήσει σε δέκα συλλήψεις υπόπτων που φέρονται να εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ταυτοποίησε το πρόσωπο που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι στο μέτρο της Αγίας Πετρούπολης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται τον επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ.

«Έχει προσωρινά ταυτοποιηθεί. Ναι, έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπόρτνικοφ σύμφωνα με τα πρακτορεία.

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι συνέλαβαν τον μεγαλύτερο αδελφό ενός από τους φερόμενους ως ενορχηστρωτές της επίθεσης, του Αμπρόρ Αζίμοφ που κατάγεται από το Καζακστάν, ο οποίος κρατείται στην περιοχή της Μόσχας Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ αρνείται ότι είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης αλλά παραδέχθηκε ότι είχε έμμεση εμπλοκή.

Η ρωσική αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης είχε χρηματοδοτηθεί από μια "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση" στην Τουρκία. Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του Αμπρόρ, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

"Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης" ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα, είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια, κατά την ανάγνωση της απόφασης των αρχών να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τις 3 Ιουνίου, ο Αζίμοφ. Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση".

Ο Ακράμ Αζίμοφ είναι το δέκατο πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση αυτή στη Ρωσία. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην επίθεση.

(Φωτογραφία: AP Photo / Yevgeny Kurskov, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομολόγησε ο φερόμενος ως 'εγκέφαλος' της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Συνελήφθη ο 'διοργανωτής' της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη: Συνελήφθη δόκιμος στρατιωτικής ακαδημίας

SHARE:

24Media Network