Ρωσικές πηγές: Η Ρωσία σχεδιάζει ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο

Ρωσικές πηγές: Η Ρωσία σχεδιάζει ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο
Ασκήσεις της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα AP

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις ασκήσεις του ναυτικού και της αεροπορία της στη Μεσόγειο θάλασσα όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία σχεδιάζει ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο και έχει μεταφέρει βομβαρδιστικά και αεροσκάφη με υπερηχητικούς πυραύλους στη βάση της στη Συρία, μετέδωσαν την Τρίτη τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και TASS.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων τύπου Tu-22M3 και MiG-31K εξοπλισμένα με πυραύλους Kinjal έχουν φθάσει στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στην Συρία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικο-ναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Στόλου στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πιλότοι των αεροσκαφών πέταξαν από την αεροπορική τους βάση έως την Συρία, διανύοντας μια απόσταση μεγαλύτερη των 1500 χιλιομέτρων.

Στις ασκήσεις που θα λάβουν χώρα στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θα συμμετάσχουν πλοία από διαφορετικούς στόλους του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, η Ρωσία ανακοίνωσε σχέδια για παρόμοιες ασκήσεις στη Θάλασσα Μπάρεντς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας , περίπου 20 πλοία και πλοία συνοδείας και περισσότερα από 10 αεροσκάφη του Στρατού και της αντιαεροπορικής Άμυνας του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας ξεκίνησαν την διεξαγωγή προγραμματισμένων ασκήσεων στην Θάλασσα Μπάρεντς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα