Ryanair για Λευκορωσία: “Ήταν κρατική αεροπειρατεία – Υπήρχαν πράκτορες στο αεροδρόμιο”

Ryanair για Λευκορωσία: “Ήταν κρατική αεροπειρατεία – Υπήρχαν πράκτορες στο αεροδρόμιο”
Έλεγχος στις αποσκευές των επιβατών της πτήσης στο αεροδρόμιο του Μινσκ ONLINER.BY / ASSOCIATED PRESS

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας έκανε λόγο για κρατική αεροπειρατεία αλλά και για ενδεχόμενη παρουσία πρακτόρων της KGB στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

Τη “φωτιά” της χθεσινής κρατικής αεροπειρατείας πίσω από τον… τεχνητό καπνό που δημιούργησε η Λευκορωσία για να οδηγήσει σε αναγκαστική προσγείωση το αεροπλάνο της Ryanair σε Λευκορωσικό έδαφος και να συλλάβει τον Ρόμαν Προτάσεβιτς (και τη σύντροφό του), αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας.

Ο CEO της Ryanair, Michael O’Leary μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιρλανδίας, κάνοντας λόγο για κρατική αεροπειρατεία, αλλά και για παρουσία πρακτόρων στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Εκεί δηλαδή, όπου οι επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν για ώρες μέχρι να απογειωθούν εκ νέου για το Βίλνιους της Λιθουανίας, που ήταν και ο αρχικός τους προορισμός όταν αναχωρούσαν από την Αθήνα, το πρωί της Κυριακής.

“Ήταν μία περίπτωση κρατικής αεροπειρατείας”, είπε ο CEO της εταιρείας, ενώ υποστήριξε πως “φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών ήταν να βγάλουν από το αεροπλάνο έναν δημοσιογράφο και το άτομο που το συνόδευε“. Μάλιστα, ο O’ Leary είπε ότι “πιστεύουμε πως υπήρχαν κάποιοι πράκτορες της KGB στο αεροδρόμιο”.

Σύμφωνα με τις αρχές της Λευκορωσίας το πλήρωμα της πτήσης της Ryanair αποφάσισε το ίδιο, “χωρίς παρέμβαση”, να προσγειωθεί στο Μινσκ αφότου ενημερώθηκε για απειλή βόμβας. “Η απόφαση ελήφθη από τον κυβερνήτη (του αεροσκάφους και υπεύθυνο) του πλήρωματος “χωρίς εξωτερική παρέμβαση”, δήλωσε ο ‘Ιγκορ Γκόλουμπ, διοικητής της αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται πως, ο δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ Ρόμαν Προτάσεβιτς συνελήφθη και κρατείται από τις αρχές της Λευκορωσίας, καθώς από το 2019 βρίσκεται στο στόχαστρο Λουκασένκο, ως υποστηρικτής της αντιπολίτευσης. Είχε βρεθεί στη χώρα μας, συνοδεύοντας την αρχηγό της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, ενώ φέρεται να έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των τρομοκρατών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Η κρατική αεροπειρατεία που οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου που πετούσε μεταξύ δύο κρατών-μελών της ΕΕ έχει πυροδοτήσει διπλωματικό θρίλερ παγκόσμιας εμβέλειας, μαζί και την οργισμένη αντίδραση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξετάζουν το ενδεχόμενο κυρώσεων προς τη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα