Σάλος με τη Balenciaga: Αποσύρει διαφήμιση με παιδιά – Κρατούσαν αρκουδάκια με BDSM αξεσουάρ

Σάλος με τη Balenciaga: Αποσύρει διαφήμιση με παιδιά – Κρατούσαν αρκουδάκια με BDSM αξεσουάρ
balenciaga.com

Κατακραυγή για την καμπάνια του διάσημου οίκου μόδας, με τα σχόλια να αναφέρουν πως οι εικόνες αγγίζουν τα όρια της παιδικής πορνογραφίας. Η Balenciaga απέσυρε τη διαφήμιση, ζητώντας συγγνώμη.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η νέα διαφημιστική καμπάνια του οίκου μόδας Balenciaga για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

Στην καμπάνια, η οποία βρισκόταν στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, απεικονίζονταν μικρά κοριτσάκια, τα οποία κρατούσαν λούτρινα αρκουδάκια “στολισμένα” με περιλαίμια και λουριά που παραπέμπουν σε BDSM αισθητική.

Η διαφήμιση δέχθηκε χιλιάδες αρνητικά σχόλια και προκάλεσε σάλο στο Twitter, με του χρήστες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αμφιλεγόμενα μηνύματα των εικόνων, οι οποίες, όπως έγραψαν κάποιοι, αγγίζουν ακόμα και τα όρια της παιδικής πορνογραφίας.

Εξέφρασαν, επίσης, φόβους για την προώθηση της παιδικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Balenciaga: Ζητά συγγνώμη – Αποσύρει τη διαφήμιση

Μετά από την κατακραυγή, η Balenciaga αποφάσισε να αποσύρει την διαφημιστική καμπάνια, ενώ ζήτησε συγγνώμη μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

“Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι και για την εμφάνιση ανησυχητικών μηνυμάτων στην καμπάνια μας. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες. Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη 23”, έγραψε ο οίκος μόδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα