Σάλος στη Γερμανία: Πολιτικός σύγκρινε τους μετανάστες με λίπασμα

Σάλος στη Γερμανία: Πολιτικός σύγκρινε τους μετανάστες με λίπασμα

Καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού φάσματος της χώρας, των δηλώσεων της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία. Πώς σχολίασε την άποψη ότι οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία

Πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος στη Γερμανία καταδίκασαν τις δηλώσεις που έκανε η επικεφαλής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), συγκρίνοντας τις κοινωνίες που ενσωματώνουν μετανάστες με λίπασμα.

Η Φράουκε Πίτρι, το κόμμα της οποίας κατέγραψε μεγάλη άνοδο στις κρατιδιακές εκλογές που διεξήχθησαν φέτος και αναμένεται να μπει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς, έκανε τα επίμαχα σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Στουτγάρδη τη Δευτέρα, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Χλευάζοντας την ιδέα ότι οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία, η Πίτρι είπε «τι να πούμε για την εκστρατεία "Η Γερμανία είναι πολύχρωμη"; Και το λίπασμα πολύχρωμο είναι», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Πίτρι στο γραφείο της για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν έγιναν ή να σχολιάσει.

Οι συντηρητικοί, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι—που υπέστησαν απώλειες από την άνοδο του AfD—καταδίκασαν ομόφωνα τις δηλώσεις.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των ανθρώπων είναι να εκφοβίζουν τον κόσμο», δήλωσε στη FAZ ο συντηρητικός Τόμας Στρομπλ, υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης, αποκαλώντας τις δηλώσεις της Πίτρι «αποτροπιαστικές».

«Οι άδικες φραστικές επιθέσεις της Πίτρι έφθασαν σε νέο επίπεδο. Οι άνθρωποι εξευτελίζουν συστηματικά τον κόσμο και στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου» δήλωσε η Λένι Μπραϊμάιερ των Σοσιαλδημοκρατών.

Η AfD δημιουργήθηκε το 2013 ως κόμμα κατά του ευρώ αλλά η Πίτρι το ώθησε προς τα δεξιά, στηριζόμενη στον φόβο των πολιτών για τη μετανάστευση. Μετά την έλευση περίπου 900.000 προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία πέρυσι, το κόμμα έδρεψε μεγάλα πολιτικά κέρδη και πλέον εκπροσωπείται σε 10 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Τα περισσότερα στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγελα Μέρκελ αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με την AfD, αλλά μια μικρή μερίδα τους τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας. Ο Χέρμαν Βίνκλερ δήλωσε στο περιοδικό Super Illu ότι οι συντηρητικοί θα όφειλαν να εξετάσουν την πιθανότητα αυτή για να αποφευχθεί η ανάδειξη μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από κόμματα της αριστεράς.

Μια δημοσκόπηση του INSA η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα κατέδειξε ότι το ποσοστό της AfD υποχώρησε μισή εκατοστιαία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα στο 15%, ποσοστό όμως που είναι υψηλότερο κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες συγκρινόμενο με εκείνο που κατέγραφε το κόμμα έναν χρόνο νωρίτερα.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Γερμανία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network