Σαλβίνι: Στο μεταναστευτικό θα επιλέξουμε τη γραμμή της κοινής λογικής

Σαλβίνι: Στο μεταναστευτικό θα επιλέξουμε τη γραμμή της κοινής λογικής
Στο μεταναστευτικό δεν θα επιλέξουμε σκληρή γραμμή αλλά εκείνη της κοινής λογικής δήλωσε ο Σαλβίνι AP

"Η Σικελία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης" δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας

Στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του την Κυριακή στην Σικελία.

«Στο μεταναστευτικό δεν θα επιλέξουμε σκληρή γραμμή, αλλά εκείνη της κοινής λογικής», δήλωσε ο Σαλβίνι και πρόσθεσε ότι «θα ληφθούν υπόψη μόνον όσα περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο με τα Πέντε Αστέρια».

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι «χρειάζονται κέντρα για να γίνονται απελάσεις» διότι «δεν θα μείνει απαθής να παρακολουθεί τον πολλαπλασιασμό των αποβιβάσεων» και «η Σικελία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης».

Ο νέος επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών υπογράμμισε, δε, ότι «δεν με ενδιαφέρουν τυχόν αμφισβητήσεις, διότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα που η κυβέρνηση αυτή πρέπει να κάνει».

Με αναφορά, τέλος, στους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν την Κυριακή την ζωή τους στην Μεσόγειο, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε: «υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να σωθούν οι ζωές αυτές. Να επιβιβάζονται λιγότεροι άνθρωποι στα πλοιάρια και να μπορέσουν να γίνουν περισσότεροι επαναπατρισμοί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα