Σαουδική Αραβία: 135 συλλήψεις για τρομοκρατία

Σαουδική Αραβία: 135 συλλήψεις για τρομοκρατία

Σε μαζικές συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις προχώρησαν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν την Κυριακή τη σύλληψη 135 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 26 υπηκόων ξένων χωρών, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε "τρομοκρατικές" ενέργειες.

"Όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι από τη Σαουδική Αραβία με εξαίρεση 26 πολίτες ξένων χωρών, περιλαμβανομένων 16 Σύρων και 3 Υεμενιτών" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Spa.

Οι ύποπτοι ανήκουν σε "ύποπτες οργανώσεις που τις συνδέει η τρομοκρατία" και οι συλλήψεις τους ακολουθούν τις "επανειλημμένες απόπειρές τους να πλήξουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της πατρίδας μας" προσέθεσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει το πότε συνελήφθησαν.

Σαράντα από τους ύποπτους επέστρεψαν από «εμπόλεμες περιοχές, έχουν συμμετάσχει σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και έχουν λάβει εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων προτού επιστρέψουν στη Σαουδική Αραβία με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 54 έχουν εμπλακεί κυρίως στην «χρηματοδότηση, τη στρατολόγηση, την προπαγάνδα και την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών για χάρη των εξτρεμιστικών οργανώσεων».

SHARE: