Σχολείο του Κουίνσλαντ απαιτεί από τους γονείς να αποκηρύξουν την ομοφυλοφιλία για να δεχθεί τα παιδιά τους

Σχολείο του Κουίνσλαντ απαιτεί από τους γονείς να αποκηρύξουν την ομοφυλοφιλία για να δεχθεί τα παιδιά τους
Η υπογραφή της “δήλωσης πίστης” είναι βασική προϋπόθεση για να οριστικοποιήσει το Citipointe Christian College την εγγραφή μαθητών. Citipointe Christian College

Το Citipointe Christian College έχει ως βασική προϋπόθεση εγγραφής μαθητών, την υπογραφή των γονιών τους στη 'δήλωση πίστης'. Στο κείμενο αυτής η ομοφυλοφιλία αναφέρεται μαζί με την κτηνωδία, την αιμομιξία και την παιδοφιλία ως "προσβλητικές πράξεις για τον Θεό".

Ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα σχολεία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας έστειλε στους γονείς των μαθητών ‘συμβόλαια εγγραφής’, στα οποία υπάρχει ‘δήλωση πίστης’. Σε αυτήν, το εκπαιδευτικό ίδρυμα αναφέρει πως “οι ομοφυλοφιλικές πράξεις” είναι ανήθικες και ότι όπως η κτηνωδία, η αιμομιξία και η παιδεραστία “είναι προσβλητικές για τον Θεό”.

Η υπογραφή της “δήλωσης πίστης” είναι βασική προϋπόθεση για να οριστικοποιήσει το Citipointe Christian College την εγγραφή μαθητών.

Σε άλλη παράγραφο, αναφέρει ότι “οι τρανς μαθητές θα αναγνωρίζονται από το βιολογικό τους φύλο” πριν τονιστεί πως “όλοι οι μαθητές πρέπει να ταυτίζονται με το φύλο που τους χάρισε ο Θεός”. Αυτά και ακόμα περισσότερα, όπως το “πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής ανηθικότητας (συμπεριλαμβανομένης της μοιχείας, της πορνείας, των ομοφυλοφιλικών πράξεων, των αμφιφυλοφιλικών πράξεων, της κτηνωδίας, της αιμομιξίας, της παιδοφιλίας και της πορνογραφίας) είναι αμαρτωλή και προσβλητική για τον Θεό και είναι καταστροφική για τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνία”, αναφέρονται στο καταστατικό του Christian Outreach Centre, του οργανισμού στο οποίο ανήκει το σχολείο και δραστηριοποιείται και στη Νέα Ζηλανδία, τη Βουλγαρία και τις ΗΠΑ.

Το σχολείο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης του Citipointe, σε προάστιο της Μπρισμπέιν. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του είναι “ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα σχολεία του Κουίνσλαντ, με μαθητικό πληθυσμό άνω των 1720 παιδιών”.

Οι γονείς έκαναν online petition, προκειμένου να ανακληθεί η “δήλωση πίστης”, που το πρωί της Δευτέρας 311 είχε περισσότερες από 30.000 υπογραφές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα