School of Rock: Η σκηνή των 7,5 εκατομμυρίων views που προάγει το “body positivity”

School of Rock: Η σκηνή των 7,5 εκατομμυρίων views που προάγει το “body positivity”

Η ατάκα του Jack Black για το σώμα του από το μακρινό 2003 που "έβλεπε" μπροστά και έγινε viral.

Το School of Rock ήταν μία αρκετά προοδευτική -για το μακρινό 2003- ταινία που, μέσα σε όλα τα άλλα, έβλεπε μπροστά, εκτός από το να εμπνέει με καινοτόμους τρόπους μουσικής διδασκαλίας.

Το story εν συντομία: Ο Jack Black, τον οποίο -ορθώς- επέλεξε ο Richard Linklater για τον ρόλο του πρωταγωνιστή, πιάνει δουλειά ως αναπληρωτής δάσκαλος σε ένα σχολείο, έχοντας πρόσφατα τσακωθεί με το συγκρότημά του και μείνει χωρίς δουλειά. Ψάχνοντας νέα μέλη για την καινούργια του μπάντα και βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονταν οι μαθητές μουσικά όργανα, αποφάσισε να δημιουργήσει μία πιο ελκυστική και αντισυμβατική μέθοδο, στην εφαρμογή της οποίας βρίσκει απέναντί του όλη τη διοίκηση του σχολείου μέχρι τη στιγμή που αυτός και οι μαθητές τους θα κάνουν ένα εκκωφαντικό live.

Σήμερα, 18 χρόνια αργότερα, μία συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας ήρθε να “κουμπώσει” χρονικά σε ένα ζήτημα κοινωνικό και όχι μουσικό, δείχνοντας πως, μεταξύ άλλων, το “School of Rock” έβλεπε μπροστά.

Πρόκειται για τη σκηνή όπου ο Jack Black συνομιλεί με μία μαθήτριά του, την Tomika (Maryam Hassan), η οποία εμφανίζεται αγχωμένη πριν βρεθεί στη σκηνή, επειδή όπως είπε “είμαι χοντρή”, με τον δάσκαλό της να της απαντά: “Έχεις κάτι που όλοι θα ήθελαν. Είσαι ένα ταλαντούχο κορίτσι”, ενώ, αμέσως μετά αναφέρθηκε στο δικό του παράδειγμα και τα δικά του κιλά, τα οποία διόλου τον προβλημάτιζαν όταν ανέβαινε στη σκηνή. Για να καταλήξει, διερωτώμενος και απαντώντας στην ερώτηση της μαθήτριάς του για τους λόγους που δεν κάνει δίαιτα: “Γιατί μου αρέσει να τρώω. Έγκλημα είναι;”.

Την εν λόγω σκηνή ανέβασε στο Twitter ο σκηνοθέτης animation ταινιών, Hamish Steel, σχολιάζοντας πως “ήταν πολύ πιο επαναστατική από όσο νόμιζαν, ειδικά η τελευταία ατάκα”.

Πλέον, το βίντεο έχει γίνει viral με 7,4 εκατομμύρια views, προάγοντας με μεγάλη επιτυχία το “body positivity”.

Δείτε τη σκηνή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα