Σε δίκη για την επίθεση στην Αίγινα

Σε δίκη για την επίθεση στην Αίγινα

Σε δικαστήριο στο Παρίσι θα δικαστούν τρεις ύποπτοι για την επίθεση στην Αίγινα

Τρεις ύποπτοι για συμμετοχή τους στην επίθεση εναντίον του ελληνικού σκάφους City of Poros το 1988 ανοιχτά της Αϊγινας, θα δικαστούν ερήμην από παρισινό δικαστήριο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.

Οι Αντνάν Σόγιοντ, Σαμίρ Χαϊντίρ και Άμπντουλ Χαμίντ Αμούντ, εναντίον των οποίων εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1992 και για τους οποίους αγνοείται ακόμη εάν βρίσκονται εν ζωή, θα δικαστούν εν απουσία τους από ειδικό δικαστήριο, το μόνο αρμόδιο να κρίνει υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι τρεις ύποπτοι εικάζεται ότι ανήκαν στην οργάνωση Φάταχ-Επαναστατικό Συμβούλιο, κίνημα που ίδρυσε ο Αμπού Νιντάλ, ορκισμένος αντίπαλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Θεωρούμενος ως κύριος αυτουργός των γεγονότων, ο Λιβανέζος Αντνάν Σόγιοντ, παραπέμπεται στο δικαστήριο για "ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες".

Για συνέργεια στις πράξεις αυτές παραπέμπονται ο Λιβανέζος Αμούντ και ο γεννημένος στην Δυτική Όχθη Χαϊντίρ.

Η επίθεση στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο στις 11 Ιουλίου 1988, κατά την επιστροφή του στον Πειραιά από κρουαζιέρα στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης με 471 επιβάτες, είχε συνταράξει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

SHARE:

24Media Network