Σε πλειστηριασμό η γόβα της Γκιλάρντ

Σε πλειστηριασμό η γόβα της Γκιλάρντ
© AFP/GETTY IMAGES

Στον πλειστηριασμό το παπούτσι που έχασε η πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με Αβορίγινες (Pics)

Ηγέτες των Αβοριγίνων προειδοποίησαν ότι θα συνεχιστούν οι δυναμικές διαδηλώσεις τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων τους από την αυστραλιανή Πολιτεία. Το κύριο αίτημά τους είναι η υπογραφή ειδικής συνθήκης μεταξύ των Ιθαγενών και της αυστραλιανής Πολιτείας

Την ίδια στιγμή, άλλοι Αβοριγίνες -φερόμενοι επίσης ως ηγέτες των ιθαγενών- υποστήριξαν ότι αυτοί που προκάλεσαν τα θλιβερά επεισόδια την Ημέρα της Αυστραλίας, σε βάρος της πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μια "μικρή μειοψηφία" που δεν εκπροσωπεί κανέναν.

Σε πλειστηριασμό η γόβα της Γκιλάρντ
© EPA

Η είδηση της φυγάδευσης της πανικόβλητης Τζούλια Γκίλαρντ από τον χώρο των επεισοδίων κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου, ενώ οι Αβορίγινες κράτησαν ως "λάφυρο" το παπούτσι που έχασε η πρωθυπουργός και, όπως λένε, θα το βγάλουν στον πλειστηριασμό.

Σε πλειστηριασμό η γόβα της Γκιλάρντ
© AFP/GETTY IMAGES

Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, φυγαδεύτηκαν από διπλανή πόρτα εστιατορίου της Καμπέρας όπου είχαν παγιδευτεί από Αβορίγινες διαδηλωτές που εξαγριωμένοι κτυπούσαν τις τζαμαρίες και φώναζαν "ντροπή" και "ρατσιστές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ασάνζ καλεί Γκιλάρντ

Με στήριξη από ανεξάρτητους

SHARE:

24Media Network