Σε σχεδόν 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε Αμερικανός για απόπειρα ένταξης στο ISIS

Σε σχεδόν 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε Αμερικανός για απόπειρα ένταξης στο ISIS

Σε φυλάκιση 82 μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας από το Τέξας, των ΗΠΑ, για την απόπειρά του να ταξιδέψει στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Ένας άνδρας από το Όστιν του Τέξας καταδικάστηκε χθες σε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκισης για την απόπειρα του να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο 24χρονος Μάικλ Γουλφ καταδικάστηκε σε 82 μήνες φυλάκισης από τον δικαστή Σαμ Σπαρκς στο Όστιν.

Τον περασμένο Ιούνιο, είχε ομολογήσει ότι προσπάθησε να προμηθεύσει υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από την σύλληψη του σε μέρος επιχείρησης του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Ο Γουλφ σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ευρώπη, όπου προγραμμάτιζε να συναντήσει έναν μυστικό πράκτορα του FBI που πίστευε πως θα τον βοηθούσε να ταξιδέψει μέσα από την Τουρκία και έπειτα μέσα από την Συρία για να λάβει μέρος στην ένοπλη μάχη των τζιχαντιστών. Συνελήφθη όμως στο Διεθνές Αεροδρόμιο Bush στο Χιούστον, καθώς ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στην πτήση του για να ξεκινήσει το ταξίδι του.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network