Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Οι ινδονησιακές αρχές εκτίμησαν αρχικά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και τόνισαν πως "έγινε πολύ αισθητός για αρκετά δευτερόλεπτα".

Σεισμός 5,8 βαθμών έπληξε την ανατολική επαρχία της Δυτικής Παπούας στην Ινδονησία σήμερα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), προκαλώντας πανικό στους νευρικούς κατοίκους, μία εβδομάδα αφού ένα τσουνάμι σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους δυτικότερα στο αρχιπέλαγος.

Οι ινδονησιακές αρχές εκτίμησαν ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και τόνισαν πως «έγινε πολύ αισθητός για αρκετά δευτερόλεπτα».

ADVERTISING

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής. Η περιοχή αυτή της Παπούας είναι αραιοκατοικημένη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κάτω από τη γη, κοντά στην πόλη Μανοκουάρι, και το εστιακό βάθος εκτιμάται πως ήταν 55 χιλιόμετρα. Η ινδονησιακή μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία εκτίμησε ότι δεν θα προκαλέσει τσουνάμι.

Η κατάρρευση ενός τμήματος του κρατήρα του ηφαιστείου Άνακ Κρακατάου στη θάλασσα το Σάββατο προκάλεσε τσουνάμι ύψους περίπου πέντε μέτρων, το οποίο έπληξε απροειδοποίητα και με τεράστια σφοδρότητα τις ακτές στο στενό Σούντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 430 άνθρωποι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ινδονησία: Εθελοντές διέσωσαν θαλάσσιες χελώνες που ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι

Ινδονησία: Αναδρομολογούνται οι πτήσεις λόγω κινδύνου από την ηφαιστειακή τέφρα

Ινδονησία: Επιστρατεύουν drones για ανεύρεση επιζώντων - 429 οι νεκροί

SHARE:

24Media Network