Σεισμός στη Βόρεια Καρολίνα – Ο πιο ισχυρός των τελευταίων 104 ετών

Σεισμός στη Βόρεια Καρολίνα – Ο πιο ισχυρός των τελευταίων 104 ετών
Το επίκεντρο του σεισμού στη Βόρεια Καρολίνα

Σπάνια σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ στη Βόρεια Καρολίνα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες, ούτε σημαντικές υλικές ζημιές.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών ταρακούνησε την Κυριακή (09/08) τη Βόρεια Καρολίνα, ένα σπάνιο γεγονός σε αυτήν την πολιτεία στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπου τα κτίρια σείστηκαν, όμως δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ούτε σημαντικές ζημιές.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο USGS διευκρίνισε πως ο σεισμός σημειώθηκε στις 08.07 τοπική ώρα, σε εστιακό βάθος 3,7 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σπάρτη, στα Απαλάχια Όρη.

«Οι μεγάλοι σεισμοί είναι σχετικά σπάνιοι σε αυτήν την περιοχή», υπογραμμίζει το USGS. «Στον 20ο αιώνα, μονάχα ένας σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 100 χλμ από την περιοχή αυτή, στο Όρος Σμόκεϊ, το 1916».

«Όταν άρχισε ο σεισμός, έμοιαζε σαν να έπεσε κεραυνός και κατόπιν κουνιόμασταν για 3 λεπτά», είπε η Έμιλι Παφ, μια κάτοικος της πόλης Τρέιφιλ. «Ήταν πολύ έντονο».

Ο δήμαρχος της Σπάρτης Ουές Μπρίνεγκαρ ανέφερε, σε δηλώσεις του σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με σοβαρά τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα