Σεισμός στην Τουρκία: Πιθανό μετασεισμό ακόμη και 6,8 "βλέπει" ο Ευθ. Λέκκας

Ο Ευθύμιος Λέκκας
Ο Ευθύμιος Λέκκας EUROKINISSI

Ο καθηγητής Λέκκας μιλά για την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία μετά τη δόνηση των 6,8 ρίχτερ. Σκληρή γλώσσα για τους σεισμολόγους που ισχυρίζονται ότι είχαν προβλέψει τον σεισμό.

Ο φονικός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα δήλωσε ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γεωτεκτονική σύνθεση της περιοχής που έγινε ο σεισμός είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Ελλάδας και επίσης δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των τεκτονικών δομών που θα μπορούσε να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο.

Ο καθηγητής Λέκκας δεν απέκλεισε έναν νέο πολύ ισχυρό μετασεισμό ίδιου μεγέθους με τον κύριο των 6,8 ρίχτερ. Επίσης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για ορισμένους σεισμολόγους που ισχυρίζονται ότι είχαν προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία λέγοντας ότι "προσβάλλουν και τον εαυτό τους και όλους εμάς γιατί δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για σεισμούς 1500 χλμ μακριά".

Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι θα μεταβεί τις επόμενες ώρες μαζί με συναδέλφους του στην σεισμόπληκτη περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Τουρκία, Σεισμός στην Τουρκία
SHARE: