Σεξ, Τραμπ και 'χρυσά' ντουκουμέντα

Σεξ, Τραμπ και 'χρυσά' ντουκουμέντα

Σκάνδαλο Τραμπ πριν καν αναλάβει την εξουσία. Αναφορά Βρετανού πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών έρχεται στη δημοσιότητα και θέλει τη Μόσχα να διαθέτει "εξευτελιστικά" ντοκουμέντα για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να μην έχει αναλάβει ακόμη την εξουσία, όμως το σκάνδαλο γύρω από το όνομά του "έσκασε". Μια αναφορά 35 σελίδων, με παρατηρήσεις και πληροφορίες που περισυνέλεξε Βρετανός πράκτορας από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σεισμό στις ΗΠΑ. Η αναφορά αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει - αν όσα αναφέρει επαληθευτούν - τις φήμες για συλλογή πληροφοριών από πλευράς Ρωσίας στην προσπάθεια επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών και στοιχεία "φωτιά" και για τους δύο υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών, με στόχο την επιχείρηση εκβιασμού τους αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σεξ, Τραμπ και 'χρυσά' ντουκουμέντα

Η αναφορά CIA, FBI και  NSA σε Ομπάμα και Τραμπ

Το αρχείο ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, παρά το γεγονός πως ήταν γνωστό τόσο σε Ρεπουμπλικανούς που προσπαθούσαν να πλήξουν τον Ντόναλντ Τραμ κατά την προεκλογική του καμπάνια, όσο και σε Δημοκρατικούς και αξιωματούχους του αμερικανικού κράτους από το περασμένο καλοκαίρι. Όπως αναφέρει το CNN μάλιστα, οι πληροφορίες της πολυσέλιδης αναφοράς, παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια σύνοψη δύο σελίδων, τόσο στον Μπαράκ Ομπάμα, όσο και στον ίδιο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ. Η σύνοψη ήταν μέρος της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ οι πληροφορίες του Βρετανού πράκτορα χαρακτηρίζονται από το FBI ως αξιόπιστες. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ανώτατο επίπεδο από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Διοικητή της Εθνικής Μυστικής Υπηρεσίας, Διοικητή του FBI, Διοικητή της CIA, και της NSA.

Σύμφωνα με το CNN, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο, είναι το γεγονός πως οι ισχυρισμοί αυτοί κυκλοφορούν εδώ και μήνες σε γραφεία μυστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, μεταξύ μελών του Κογκρέσου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον.

Τι περιέχει όμως αυτή η αναφορά;

Το CNN κάνει την ανάλυση του θέματος, χωρίς όμως να παραθέτει την αναφορά, η οποία και διέρρευσε στον Τύπο από το Buzzfeed. Σε αυτή παρουσιάζονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Κρεμλίνο καλλιεργούσε, υποστήριζε και βοηθούσε την υποψηφιότητα Τραμπ εδώ και πέντε χρόνια, όσο διάστημα συγκέντρωναν στοιχεία προκειμένου να "βάλουν στο χέρι" την αντίπαλό του στις εκλογές, Χίλαρι Κλίντον.

Από την αναφορά προκύπτει πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιθυμούσαν μεν την εκλογή Τραμπ, φρόντισαν όμως να διαθέτουν δυσφημιστικά στοιχεία σε βάρος του, προκειμένου να μπορούν να τον εκβιάσουν. Επιπλέον, όπως σημειώνουν όσοι έλαβαν γνώση του κειμένου, φαίνεται πως ενώ υπήρχαν στοιχεία και για τους δύο υποψηφίους, μόνο όσα αφορούσαν την Χίλαρι Κλίντον είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.

Άξιο απορίας βέβαια είναι και το γεγονός πως, όπως όλα δείχνουν, στο δημοκρατικό στρατόπεδο γνώριζαν την ύπαρξη αυτής της αναφοράς, όμως επέλεξαν να μην την δημοσιοποιήσουν. Οι μόνες αναφορές σε αυτή έγιναν σποραδικά σε δημοσιεύσεις, χωρίς όμως περεταίρω επεξηγήσεις.

ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN SHOWERS

Πέραν των πολιτικών διασυνδέσεων Ρωσίας και Τραμπ, εκείνο που μονοπωλεί τα ΜΜΕ από το πρωί είναι οι ερωτικές φαντασιώσεις του νέου προέδρου, τις οποίες και φέρονται να έχουν βιντεοσκοπήσει Ρώσοι μυστικοί πράκτορες. Ο Ντόναλντ Τραμπ περιγράφεται να πληρώνει ιερόδουλες να επιδοθούν σε Golden Shower στο κρεβάτι πολυτελούς ξενοδοχείου, για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, αλλά και να "βεβηλώσει" το μέρος όπου είχαν κοιμηθεί στο παρελθόν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Σεξ, Τραμπ και 'χρυσά' ντουκουμέντα

"Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλες πτυχές της 'δέσμευσης' Τραμπ στις ρωσικές αρχές. Μια από αυτές, που απέφερε καρπούς για εκείνες, είναι η εκμετάλλευση των προσωπικών εμμονών και της σεξουαλικής διαστροφής του, προκειμένου να εξασφαλιστεί το κατάλληλο 'δυσφημιστικό' υλικό για εκείνον" σημειώνει το κείμενο και συνεχίζει: "Σύμφωνα με την πηγή D, που υπήρξε παρούσα στο περιστατικό, η διαμονή του Τραμπ στη Μόσχα περιελάμβανε την ενοικίαση της προεδρικής σουίτας στο Ritz Carlton Hotel, όπου γνώριζε πως είχαν μείνει σε ένα από τα επίσημα ταξίδια τους στο παρελθόν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα (τους οποίους μισούσε) και η βεβήλωση του κρεβατιού όπου το ζευγάρι είχε κοιμηθεί, πληρώνοντας μια σειρά από ιερόδουλες να επιδοθούν σε show 'golden shower' (ούρηση) για εκείνον". Το δωμάτιο ήταν καλωδιωμένο και οι Ρώσοι πράκτορες κατέγραψαν όλες τις ερωτικές περιπτύξεις του νέου προέδρου.

Σεξ, Τραμπ και 'χρυσά' ντουκουμέντα

Το Buzzfeed αναρτά την έκθεση που όπως σημειώνει "περιλαμβάνει συγκεκριμένες, ανεπιβεβαίωτες και πιθανώς μη επαληθευμένες κατηγορίες για επαφές μεταξύ ανθρώπων του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων και περιγράφει σεξουαλικές πράξεις του, όπως καταγράφηκαν από τους Ρώσους". Η επιλογή του μέσου να δημοσιοποιήσει την αναφορά, παρά τις ενστάσεις ως προς την αυθεντικότητα των γραφομένων της, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του Wikileaks, που έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της από την εν λόγω διαρροή. "Το Wikileaks έχει 100% ακρίβεια σε ό, τι αφορά την αυθεντικότητα (όσων διαρρέει). Δεν στηρίζουμε τη δημοσίευση του Buzzfeed ενός αρχείου που είναι ξεκάθαρα ψευδές".

Λίγο αργότερα και το Associated Press πήρε διαστάσεις από την επιλογή της ομάδας του Buzzfeed, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση μια δοκιμασία για τα δημοσιογραφικά ιδεώδη. "Οι περισσότεροι οργανισμοί, μεταξύ αυτών και το AP, δεν μετέδωσε τις κατηγορίες επειδή δεν μπορούσαν να εξακριβωθούν" σημειώνουν στο τηλεγράφημά τους για το θέμα.

Ο αρχισυντάκτης στην Ουάσιγκτον του πολιτικού περιοδικού Mother Jones, David Corn, ο οποίος και είχε κάνει αναφορά σε υποτιθέμενα στοιχεία, χωρίς όμως να τα δημοσιεύει, ούτε να τα υιοθετεί, πριν τις εκλογές, φαίνεται να διαφωνεί επίσης με τη δημοσιοποίηση της αναφοράς. "Για όσου ρωτούν, δεν δημοσίευσα την αναφορά γιατί δεν μπορούσα να επιβεβαιώσω τις κατηγορίες" γράφει και προσθέτει: "Ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ αξίζει της δημοσιογραφικής τιμιότητας".

Δείτε όλη την αναφορά εδώ:

Το Zerohedge εξετάζοντας την αναφορά εντόπισε αρκετά λαθάκια, ενώ και οι συνεργάτες του Τραμπ που παραθέτονται σε αυτό, βγήκαν να διαψεύσουν τα περιστατικά. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση του δικηγόρου του προέδρου Michael Cohen που φέρεται στην αναφορά, να συναντήθηκε στην Πράγα με αξιωματούχους του Κρεμλίνου τον περασμένο Αύγουστο. Ο κ. Cohen απάντησε στο twitter, σημειώνοντας πως δεν έχει επισκεφθεί ποτέ στη ζωή του την Τσεχία και παραθέτοντας μια φωτογραφία του διαβατηρίου του.

Για την υπόθεση που κατακλύζει τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα κανείς από τους υπευθύνους των μυστικών υπηρεσιών. Ο Ντόναλντ Τραμπ φυσικά δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αντιδράσει με ένα tweet που άθελά του, δείχνει έντονο εκνευρισμό. "ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ" γράφει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος με κεφαλαία και σε μια ασυνήθιστα μικρή απάντηση, αν αναλογιστεί κανείς πως για την Meryl Streep και το λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες αφιέρωσε τρία tweets στη σειρά.

Στην συνέχεια, ο Τραμπ αναδημοσίευσε το ποστ του δικηγόρου του, αλλά και τη γνώμη ενός μάλλον άγνωστου δεξιού πόρταλ που επιτίθεται στο Buzzfeed για αντιδεοντολογική δημοσιογραφική συμπεριφορά, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών.

Διαψεύδει την αναφορά η Μόσχα

"Το Κρεμλίνο δεν έχει 'απειλητικές' πληροφορίες για τον Τραμπ. Η αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν αποτελεί παρά αποκύημα της φαντασίας" σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της διοίκησης του Ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ. "Πρόκειται για μπλόφα, απόλυτο κατασκεύασμα, πραγματική ανοησία" συμπληρώνει.

Επιπλέον όμως, από το Κρεμλίνο τονίζουν πως δεν διαθέτουν στοιχεία ούτε για τη Χίλαρι Κλίντον. "Το Κρεμλίνο δεν συγκεντρώνει τέτοιου είδους πληροφορίες. Το Κρεμλίνο και ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύονται να χτίσουν πρώτα σχέσεις με ξένους εταίρους - για το συμφέρον της ρωσικής ομοσπονδίας, του ρωσικού λαού - για το συμφέρον της παγκόσμιας ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας" σημείωσε ο Πεσκόφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network