Σιατλ: Άντρας επιτέθηκε σε ζευγάρι Ασιατών φωνάζοντας “εσείς φταίτε για όλα”

Σιατλ: Άντρας επιτέθηκε σε ζευγάρι Ασιατών φωνάζοντας “εσείς φταίτε για όλα”
Ρατσιστική επίθεση κατά Ασιατών το Σιάτλ

Ένας άντρας χτύπησε και έφτυσε ζευγάρι από την Ασία στο Σιατλ, χρεώνοντάς τους την πανδημία του κορονοϊού. Αναζητείται από τις αρχές.

Συνεχίζονται τα φαινόμενα ρατσισμού και βίας στο Σιάτλ, με ένα ακόμη περιστατικό να καταγράφεται πρόσφατα, όταν ένα ζευγάρι Ασιατών έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας από διερχόμενο άντρα που θέλησε να χρεώσει σε αυτούς και στην καταγωγή τους την πανδημία του κορονοϊού.

Στο video που ακολουθεί, οι κάμερες έχουν “συλλάβει” την επίθεση, δείχνοντας τους δύο περαστικούς να φορούν μάσκα και να δέχονται απρόκλητη επίθεση από τον άγνωστο άντρα που τους χτύπησε, τους έφτυσε και τους φώναξε “εσείς φταίτε για όλα”. Μάλιστα, ο άντρας δεν σταμάτησε εκεί καθώς, όταν του ζητήθηκε ο λόγος επέστρεψε στο σημείο και συνέχισε τις εγκλήσεις και την επιθετική συμπεριφορά.

Ήδη ο άντρας αυτός αναζητείται από τις αρχές, με την Μονάδα Εγκλημάτων Προκατάληψης να έχει αναλάβει τον εντοπισμό του. Το περιστατικό, που συντελέστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Σιατλ, δεν είναι η πρώτη έκφραση βίας και ρατσισμού προς Ασιάτες στην πόλη.

Δείτε το video:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα