Σιγκαπούρη: Οδηγός ταξί στη φυλακή για ψευδή ανάρτηση στο Facebook

Σιγκαπούρη: Οδηγός ταξί στη φυλακή για ψευδή ανάρτηση στο Facebook
unsplash

Ο λόγος για έναν ταξιτζή που δημοσίευσε σε ομάδα στο Facebook όπου ανέφερε ότι λόγω του lockdown θα κλείσουν τα καταστήματα τροφίμων.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης επέβαλαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών σε έναν ταξιτζή εξαιτίας μιας ανάρτησης που έκανε στο Facebook, στην οποία ανέφερε ότι λόγω του lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού θα κλείσουν τα καταστήματα τροφίμων και ότι οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν προμήθειες.

Ο Κένεθ Λάι Γιόνγκ Χούι, 40 ετών, έσβησε το μήνυμα που είχε αναρτήσει σε ιδιωτική ομάδα του Facebook με περίπου 7.500 μέλη έπειτα από 15 λεπτά, όμως η εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης, όπου έχουν σημειωθεί ξεσπάσματα πανικού στη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που μάχεται κατά της επιδημίας covid-19, έχουν επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα ή διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την ασθένεια.

“Η ψυχολογική μάχη να περιοριστεί ο φόβος και η υστερία είναι εξίσουν σημαντική με τη μάχη για τον περιορισμό της covid-19”, δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ντέμπορα Λι υποβάλλοντας την πρότασή της για την τιμωρία του 40χρονου.

Ο Λάι, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπήσει τον εαυτό του, καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αστυνομία έλαβε μια καταγγελία στις 20 Απριλίου σχετικά με την ανάρτηση του Λάι, στην οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει όλα τα εστιατόρια και τα καφέ και ότι τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν μόνο δύο ήμερες την εβδομάδα.

“Καλύτερα να κάνετε προμήθειες για έναν μήνα περίπου”, πρόσθετε στην ανάρτηση, με άλλους χρήστες να του ζητούν στα σχόλια να μην διασπείρει φήμες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα