Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ για τον Τσάμη αντιπρόεδρο της αλβανικής Βουλής

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ για τον Τσάμη αντιπρόεδρο της αλβανικής Βουλής

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας για την εκλογή του ηγέτη του κόμματος των Τσάμηδων σε θέση αντιπροέδρου στην αλβανική Βουλή

Απάντηση στην κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα να προωθήσει σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής της χώρας τον ηγέτη του κόμματος των Τσάμηδων, έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του, Κωνσταντίνου Κούτρα.

"Η επιλογή προσώπων που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους, δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, την σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτρας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της Τσαμουριάς επαναφέρει ανά διαστήματα ο γ΄ αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής πλέον, και ηγέτης του PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος έχει πει, μεταξύ άλλων: "Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και Τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος".

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο στο παρελθόν έχει δηλώσει "Η Αλβανία θα ολοκληρωθεί ως χώρα όταν δεν θα της λείπουν πια τα δυο φτερά του Αετού, το Κοσσυφοπέδιο και η Τσαμουριά".

SHARE:

24Media Network