Σκωτία: To 54% των πολιτών θα ψήφιζε “Όχι” στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

Σκωτία: To 54% των πολιτών θα ψήφιζε “Όχι” στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία
Νίκολα Στέρτζον ap

Στην πρώτη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στη Σκωτία το 2023, οι υπέρμαχοι της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν αυτούς που επιθυμούν την απόσχιση.

Νέα δημοσκόπηση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας έρχεται στη δημοσιότητα, με την πλειοψηφία των πολιτών να λένε αυτή τη φορά ότι θα ψήφιζαν κατά της απόσχισης από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πρώτη δημοσκόπηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Σκωτσέζων που δημοσιεύθηκε για το 2023, η υποστήριξη για το Ναι ήταν 46% ενώ το 54% θα ψήφιζε όχι, σύμφωνα με την Evening Standard.

Το παραπάνω αποτέλεσμα έρχεται μετά από μια σειρά δημοσκοπήσεων προς το τέλος του 2022 που έδειχναν το Ναι να προηγείται του Όχι στο ερώτημα της ανεξαρτησίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση διεξήχθη από την Survation για λογαριασμό της συμβουλευτικής εταιρείας True North, με 1.002 Σκωτσέζους να ερωτώνται μεταξύ 10 και 12 Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιήσει τις εξουσίες του τμήματος 35 για να εμποδίσει τη νομοθεσία του Holyrood για τη μεταρρύθμιση της αναγνώρισης φύλου, προκαλώντας διαμάχη γύρω από το σύνταγμα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στο Westminster, η δημοσκόπηση τοποθετεί το SNP στο 43%, τους Εργατικούς στο 29%, τους Συντηρητικούς στο 18% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στο 7%.

Η δημοσκόπηση ρώτησε επίσης τους πολίτες πώς θα ψήφιζαν εάν οι επόμενες εκλογές στο Ουεστμίνστερ ήταν ένα “de facto δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας”, όπως είχε προτείνει η Νίκολα Στέρτζον για τις επόμενες γενικές εκλογές.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το SNP συγκέντρωνε το 45% των ψήφων, αν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι και όσοι θα αρνούνταν να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα