Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμής

Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμής

Τέσσερις Πακιστανοί καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της 20χρονης κόρης και αδελφής τους για λόγους "τιμής". Το θύμα αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό

Το εφετείο της Μονς επέβαλε ποινές κάθειρξης 25 ετών στον πατέρα και 20 ετών στη μητέρα της κοπέλας. Ο γιος τους, Μουντουσάρ, μολονότι ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Μία από τις αδελφές της νεαρής, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.

Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2007 μέσα στο σπίτι της οικογένειας της 20χρονης Σαντία Σεΐχ, στο Σαρλερουά.

Οι γονείς κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτούργοί, αφού διέταξαν τη δολοφονία της νεαρής Σαντία η οποία ακολουθούσε το δυτικό τρόπο ζωής και είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία για να σπουδάσει νομικά και να ζήσει τον έρωτά της για ένα συνομήλικό της Βέλγο. Οι γονείς είχαν προσπαθήσει να την παντρέψουν με έναν εξάδελφό της που ζούσε στο Πακιστάν και δεν τον είχε δει ποτέ της. Μάλιστα ο "γάμος" τελέστηκε το 2005 από έναν ιμάμη μέσω του Ίντερνετ.

Οι γονείς "δεν δίστασαν, για λόγους τιμής, να εκτελέσουν την κόρη τους που αρνήθηκε να υποκύψει στο θέλημά τους", τόνισε ο εισαγγελέας Αλέν Λεκρενιέ, ο οποίος ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Από την έναρξη της δίκης ο Μουντουσάρ είχε παραδεχτεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, εξηγώντας ότι σκεφτόταν από καιρό να σκοτώσει την αδελφή του επειδή είχε κηλιδώσει την τιμή της οικογένειας με την άσωτη ζωή της

SHARE:

24Media Network