Σλοβακία: Παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, μετά τη δολοφονία δημοσιογράφου

Σλοβακία: Παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, μετά τη δολοφονία δημοσιογράφου
Slovakian Interior Minister Robert Kalinak speaks with the media as he arrives for a meeting of EU justice and interior ministers at the EU Council building in Brussels on Monday, Sept. 14, 2015. EU ministers on Monday will discuss the current migration crisis. (AP Photo/Virginia Mayo) AP Photo/Virginia Mayo

Αποτέλεσμα των πιέσεων που δεχόταν από κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, την αντιπολίτευση και την λαϊκή αντίδραση

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Καλίνακ, εν μέσω πολιτικής αναταραχής που προκλήθηκε μετά την διπλή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της συντρόφου του.

Η παραίτηση του Καλίνακ ήρθε ως αποτέλεσμα των πιέσεων από την αντιπολίτευση, τις μαζικές διαδηλώσεις αλλά και από τον μικρότερο εταίρο της κυβέρνησης συνασπισμού. Πλέον, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίκο, στερείται έναν σημαντικό σύμμαχο.

“Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα”, δήλωσε ο Καλίνακ σε δημοσιογράφους κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του, η οποία είναι και η τρίτη για την κυβέρνηση Φίκο τις τελευταίες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από: BBC Φωτογραφία:AP Photo/Virginia Mayo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα