Σόιμπλε: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα

Υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά την πολιτική λιτότητας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα

Με το σχέδιο να προβλέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως πριν γίνει λόγος για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση, είναι αναγκαία για την Ευρωζώνη μια πραγματική δημοσιονομική ένωση. 

"Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και κατ΄αρχάς με την ευρωπαϊκή δημοσιονομική ένωση, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης, σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Με τον τρόπο αυτόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάσσεται με τη θέση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πολιτικό όραμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πριν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπερασπίστηκε παράλληλα για μία ακόμη φορά την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει το Βερολίνο.

"Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα ή την Ισπανία και οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους", υπογράμμισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
SHARE:

24Media Network