Σόιμπλε: Μόνο η Γερμανία έχει δείξει πολύ μεγάλη αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015,για την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015,για την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Κάλεσμα για ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση, έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από τη σύνοδο της G20 στη Σαγκάη

Για μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση κάλεσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν μέσω νέων επικρίσεων που διατυπώνονται στο εσωτερικό της χώρας του για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα προκειμένου να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος.

Ο Σόιμπλε μίλησε για την "εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση" που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους μετανάστες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση.

Σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της G20 στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί "πολύ μεγάλη" αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.

Η Αυστρία, τελευταίος σταθμός στον δρόμο προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στα σύνορά της, προκαλώντας ντόμινο με τον περιορισμό της ροής των ανθρώπων με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Με τη σκέψη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο Σόιμπλε είπε: "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μαχόμαστε μαζί με άλλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευθύνουμε αυτή την ευρωπαϊκή αποστολή".

Την ίδια ώρα στη Γερμανία ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωνε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει εθνικά μέτρα, όπως η επιβολή ενός ορίου στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέπεται να περάσουν στη Γερμανία, αν δεν είναι εφικτή μια ευρωπαϊκή λύση.

"Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες χώρες να λύσουν τα προβλήματά μας", είπε ο Ζεεχόφερ που ηγείται της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. "Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι έχουν αναλάβει δράση. Μόνο εδώ όλα είναι αλλιώς", είπε.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network