Σοκ στη Ρωσία: Νεκρό μωρό από το κρύο – Το άφησαν οι γονείς στο μπαλκόνι

Σοκ στη Ρωσία: Νεκρό μωρό από το κρύο – Το άφησαν οι γονείς στο μπαλκόνι
Χιόνια στη Ρωσία AP

Το μωρό αφέθηκε για τουλάχιστον 5 ώρες σε θερμοκρασία μέχρι και 7 βαθμών κάτω από το 0. Οι γονείς το άφησαν στο μπαλκόνι "για να κοιμηθεί".

Σε θερμοκρασία μέχρι και -7 βαθμών Κελσίου αποφάσισαν γονείς να αφήσουν το επτά μηνών αγόρι τους για πέντε ολόκληρες ώρες στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στην πόλη Χαμπάροφσκ. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης οι γονείς έβγαλαν το παιδί στο μπαλκόνι προκειμένου να κοιμηθεί.

Μετά το τραγικό αυτό συμβάν, όπως αναφέρει το BBC, ο υπουργός Υγείας της χώρας προειδοποίησε τους πολίτες να μην αφήνουν τα μικρά παιδιά έξω χωρίς επίβλεψη. 

“Πάντα να γνωρίζετε πού και με ποιον είναι το παιδί σας. Μην προσπερνάτε αν δείτε ένα παιδί σε κίνδυνο- τον χειμώνα ένα παιδί που έχει χαθεί ή τραυματιστεί και βρίσκεται στο δρόμο μπορεί να πέσει πολύ εύκολα θύμα των χαμηλών θερμοκρασιών”, έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Instagram.

Σε χώρες με πιο κρύο κλίμα, συνηθίζεται οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν έξω στο κρύο, καθώς υπάρχει μια θεωρία σύμφωνα με την οποία η έκθεση ενός παιδιού στον καθαρό αέρα, ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα, βοηθά στην αποφυγή βήχα και κρυολογήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα